banner460
banner128

TÜRK DEMOKRASİ KAHRAMANI

Kaftancıoğlu ziyaret için Karahmetoğlu’na teşekkür ederken, Karaahmetoğlu’ndan Kaftancıoğlu için dikkat çeken bir paylaşım geldi. Karaahmetoğlu; ziyaret ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kaftancıoğlu’nu 2019 İstanbul yerel seçimi zaferinin mimarlarından biri olarak görüldüğüne işaret ederek kendisi için ‘Türk Demokrasi Kahramanı’ olarak değerlendirdi.  Karaahmetoğlu’nun ilgili paylaşımı şöyle:

*

TÜRK DEMOKRASİ KAHRAMANI

*

Bugün İstanbul CHP İll Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile tanıştım.CHP Türkiye'deki SPD'mizin kardeş partisidir. Canan Kaftancıoğlu 2019 yılında yapılan İstanbul belediye başkanlığı seçiminde muhalefet seçim zaferlerinin mimarı olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimde çıkan demokratik kararı kabul etmeyerek seçimi yeniledi ve karalama kampanyaları yapıldı. Ama ikinci seçini de partisi AKP kaybetti.

Erdoğan'ın seçim yenilgisine olan öfkesi daha sonra Canan Kaftancıoğlu'nu terörist ilan ederek hakkında adli işlem başlatılmasıyla gösterildi.  Kaftancıoğlu aleyhinde yargılanmak için İstanbul'da yapılan seçimden sonra kimsenin ilgilenmediği yıllar öncesi görüşleri ortaya yargılandı. Bu arada neredeyse 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkındaki denetim işlemleri hala beklemede.

Bugünkü sohbetimizde Canan Kaftancıoğlu asla korkutulmayacağını vurguladı. Dava Mahkemesi'nin Erdoğan'ın emriyle ilgili ilk kararını onaylayacağını ve hapse gireceğini umsa bile. Göz altına alındığı takdirde CHP'nin İstanbul'daki çalışmalarının nasıl devam edebileceğine dair düzenlemeler yaptı bile.

Canan Kaftancıoğlu gibi cesur kadınlarla tanıştıkça büyük bir saygı ve derin bir hayranlıkla karşılaşıyorum. Türkiye halkına olan sevgisi ve demokrasiye olan inancı onun gücünün kaynağıdır.

Bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile çok sohbet ettim, bir şey açık: Erdoğan dönemi bitti.

Canan Kaftancıoğlu kadar akıllı iradeli bir insana nadir rastladım. Türkiye halkı ama özellikle İstanbul halkı bu kadınla gurur duyabilir. Kendisiyle bugünkü sohbetten sonra Canan Kaftancıoğlu'nun en üst mevkilere ulaşması gerekenlere sahip olduğuna ve yakın gelecekte Türkiye için daha iyi bir geleceğin öne çıkan konumda olmasına yardımcı olacağına tamamen ikna oldum.”

Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.