banner460
banner128

Silivri Meclisi'nde AK Partili Meclis Üyeleri Cumhur İttifakı'ndan fiilen ayrıldı

Silivri Belediye Meclisi Temmuz ayı meclis toplantısında Ak Partililer Meclis Üyeleri, Cumhur İttifakı'ndan ayrılarak kendi gruplarını kurdu. AK Parti grubu ilk mecliste komisyon seçimlerine ağırlığını koydu.

Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı meclis toplantısının 1. oturumu,  Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında 50 gündem maddesi değerlendirildi. Meclis Toplantısını;  Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın da izledi.

Gündeme geçilmeden önce siyasi parti sözcüleri grupları adına söz aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcüsü Filiz Güler ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, ülke gündemi ve yerel gündemlerle ilgili görüş ve temennilerini aktardı. Pandemi önlemleri nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulan toplantıda, encümen üyesi seçimi ve komisyon üyesi seçimleri de yapıldı. 49 gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin 50. maddesinde yer alan “Belediyemiz 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi” konusu, ortak alınan kararla 10 Temmuz Cuma günü yapılacak olan 2. oturuma bırakıldı.

Başkan Yılmaz’ın açış konuşması:

Meclis,  Başkan Volkan Yılmaz’ın açış konuşmasıyla başladı.   Yılmaz şunları söyledi: Korona virüs nedeniyle geçen sürede; bayramlar , önemli günler buruk şekilde kutlandı.  TBMM’nin yüzüncü yılında 23 Nisan, 19 Mayıs , Ramazan Bayramı mana ve önemine  uygun ve coşkulu şekilde  kutlanmadı. İstanbul’un fethi, anneler ve babalar günü biraz buruk kutlandı. Sizlerin huzurunda tekrar bu günleri kutluyorum.  Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk  başta olmak  tum şehitlerimizi,  Gazi meclisi kuran milletvekillerini,  İstanbul’u vatan kılan   Fatih Sultan Mehmet ve askerlerini  rahmet minnetl ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun.  Virüsle mücadelede büyük fedakarlık gösteren tüm sağlık personeline teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden lere Allah’tan rahmet diliyorum. Yine 27 yıl önce   2 Temmuz’ da Sivas’ta meydana gelen üzücü olaylarda  hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diliyorum.  Yine 5 Temmuz’da hain terör saldırısında  Erzincan Başbağlar'da şehit düşen vatandaşları rahmetle anıyorum.  Corona virüs ilçemizdeki vaka sayısı hem İstanbul hem de Türkiye açısından düşük seviyede seyretti. Bu bizi memnun etti. Bu başarıda vatandaşların dikkati kadar kamu kurumlarının büyük gayreti vardır. Ben tüm kamu kurumu ve belediyemiz çalışanlarımıza teşekkür ediyorum

Kırkıcı: Tek başına değil, yan yana yol alabiliriz.

Süheyl Kırkıcı (CHP Grup sözcüsü:  Öncelikle yeni grubunu oluşturan AK Partili meclis üyelerine başarılar diliyorum. Her şey Silivri için. Üç ay süre içinde başkan bey’in hatırlattığı günlere katılıyorum. Ben ilaveten Coşkunlar Hava Fişek Fabrikası’nda hayatını kaybeden çalışanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifalar diliyorum. Kaza gibi duruyor ama ortada bir cinayet var. Çünkü daha önce de burada benzer durumlar oluşmuş.  Kabotaj bayramı bağımsızlık açısından önemli.  2 Temmuz’da 33 canımız katledildi.  Dava zaman aşımına uğradı. Yürekler kanamaya devam ediyor. Yine  3 gün sonra bu kez Başbağlar’da 33 canımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.

24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıldönümü. Ama sansür sürüyor. Basın açısından iyi bir ortam yok. Gazeteciler hapiste. Kendilerini özgürce ifade edemiyorlar. Basının yaptığı hizmetin ne kadar önemli olduğu biliniyor.  Gazetecilerin hiç bir güce dayanmayan özgür sorumlu yurttaşlar olduğunu düşünüyoruz. Onların da günlerini kutluyoruz.

Salgın hepimizi derinden etkiledi. Düşüncelerimizi çok etkiledi. Tek başına fazla yol alamayacağımızı ortaya koydu. Önemli bir ders. En önemli anafikir, farklılıklarımızı bir yana bırakarak, ortak düşmana karşı ortak bir mücadele vermemiz gerektiği ortaya çıktı. Bu bize bağlı. Ötekileştirmelerle, baskı mekanizmaları devam ettirrirsek kaybeden biz oluruz.  Biz öylesine basit bir sorunu dahi, bir araya gelmemiz gereken, çünkü kimseyi ayırmayan bir virüs düşman var ortada. . Buna karşı birlikte mücadele edeceğiz.  Ben büyügüm, ben ne dersem o olur demelerin bir çıkar yol olmadığı ortaya çıkmış durumda. Ben yaptım sen yapamazsın tartışmaları toplumu üzdü. Toplumsal sorunlar  belli zamanlarda yan yana durmayı gerektirir. Bu virüs aşılır ama deprem gerçeği var.  Halen herhangibir sokakta depreme karşı bir tane yıkıp yenisini yapmadık. Yapamadık çünkü enerjimizi başka şeylere harcıyoruz.

Salgın sürecinde;  belediye, kamu ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri fedakarlıkları için grubum adına teşekkür ediyorum.

Güler:  2020 öyle bir geldi ki...

Filiz Baş Güler: (Ak Parti Grup Sözcüsü)  Virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavi görenlere şifalar diliyorum.  Başta Sağlık personeli  olmak üzere salgınla mücadele de görev alan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.   2 Temmuz Madımak ve 5 Temmuz Başbağlar katliamı.. Katliamın her türlüsüne karşıyız.   Umuyoruz bundan sonra böyle acılar yaşamayız.  Hayatını kaybeden vatandaşlara  Allah’tan rahmet diliyorum. 2020 yılı öyle bir geldi ki.. Depremler, salgınlar, seller, yine depremler.. Bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum.  Sakarya’da patlama da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

24 Temmuz Gazeteciler Günü nedeniyle Silivri’de görev yapan gazetecilerin gününü kutluyorum.  31  Temmuz’da Kurban bayramı var. Güzel bir bayram geçirilmesini temenni ediyorum.

Aşkın: Gelecek yıllarda bayramların daha coşkulu kutlanmasını diliyorum

Sultan Aşkın: (MHP GrubuSözcüsü) Virüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde sıkıntılı bir süreç yaşattı.  Ülkemiz diğer ülkelere göre bu süreci daha başarılı idare etti. Bu nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın İçişleri bakanımıza, sayın Sağlık Bakanımıza ve hükümetimizin diğer yetkilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.  Belediyemiz de gece gündüz çalışarak Silivri halkının yanında oldu. Sayın belediye başkanımız ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  Sağlık personeline teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi sürenlere acil şifalar diliyorum.

Temmuz ayının önemli günlerine geçmeden önce,  23 Nisan, 19 Mayıs buruk şekilde kutlandı. Önümüzdeki  yıllarda  coşkulu kutlanması dileğiyle 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı bir kez daha kutluyorum.

Kabotaj bayramının önemi büyüktür. Denizde eğemenliğimizi ilan ettiğimiz gündür. Kutluyorum.  2 Temmuz Madımak ve 5 Temmuz’a  Başbağlar da  hayatlarını kaybeden vatandaşlara   Allah’tan rahmet diliyorum.  15 Temmuz hain darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum. 24 Temmuz basın günü. Yerelden ulusala tüm gazetecilerin gününü kutluyorum.  Temmuz ‘un sonunda Kurban Bayramı. Herkesin Kurban Bayramını kutluyorum.

Yılmazer  Kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırıları kınadı

Daha sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi  Elif Yılmazer, tüm kadınlara yönelik cinsiyetçi saldırıları kınadı.  Yılmazer, " Kadınlara yönelik suçlara hiç bir ayrımcılık yapılmadan gerekli cezaların verilmesi gereklidir.' dedi.   Bu bağlamda Esra Albayrak’a yapılan sadırıyı da kınayan Yılmazer,  Esra Albayrak-Berat Albayrak’ın çocuklarına uzun ömür diledi..

Yılmazer'in ardından söz alan Ak Partili Filiz Baş Güler. " Ben CHP grubuna bu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Elif hanıma teşekkür ediyorum. Dileklerini sayın bakanımıza ve eşlerine iletmeyi kendimize görev biliyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra Ak Partili Salim Çavdar  15 Temmuz Darbe girişimi  Hacer Yıldırım  ise salgın olayıyla ilgili konuşmalar yaptılar.

YENİ ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündem  dışı konuşmaların ardından gündemin 1. maddesi gereğince encümen seçimi yapıldı.

 Kapalı usul ile gerçekleştirilen oylama sonucu, Sultan Aşkın, Ömer Tekin ve Yasin Gören encümen üyesi olarak seçildi. Yapılan açık oylama ile

Plan ve Bütçe Komisyonuna; MHP’li üye Sultan Aşkın, AK Partili üyeler Kenan Değdaş ve Abdullah Salim Çavdar, CHP’li üyeler Mehmet Yönet ve Lütfü Vardar,

İmar Komisyonuna: MHP’li üye Şenoğlu Türkyılmaz, AK Partili üyeler Sami Barlas ve Celalettin Yazıcı, CHP’li üyeler Süheyl Kırkıcı ve Doruk Bulut,

Çevre ve Sağlık Komisyonuna: MHP’li üye Ümit Seçkin, AK Partili üyeler Ülkenur Büke ve Orhan Çalışkan, CHP’li üyeler Elif Yılmazer ve Abdulcebbar Doğan,

 İsim Tespit Komisyonuna: MHP’li üye Gökalp Kalaycı, AK Partili üyeler Mustafa Çolakoğlu ve Sefer Ölçer, CHP’li üyeler Bora Balcıoğlu ve Elif Yılmazer,

Hukuk Komisyonuna: MHP’li üye Sultan Aşkın, AK Partili üyeler Hacer Yıldırım ve Şükriye Akkaya Karakuş, CHP’li üyeler Fevzi Arslan ve Gökhan Yonat,

Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna: MHP’li üye Gökalp Kalaycı, AK Partili üyeler Kenan Değdaş ve Sefer Ölçer, CHP’li üyeler Melih Yıldız ve Ersin Taşkın,

Kentsel Tasarım Komisyonuna ise MHP’li Gökan Dirik, AK Partili Filiz Güler ve Sefer Ölçer, CHP’li Bilal Ermiş ve Ömer Ercan seçildi.

GÜNDEM MADDELERİ İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Toplantıda, Encümen Üyesi Seçimi ve Komisyon Üyesi seçimlerinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan 41 madde oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.