banner460
banner128

Malatyalılar’dan İmamoğlu’na destek

Malatya Arapgir Derneği bu sabah Topkapı  Eresin Otel’de İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek amaçlı bir toplantı düzenledi. Kahvaltılı toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcıları; Veli Ağbaba ve Yunus Emre,  Malatya kökenli  Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, Ankara Milletvekili Murat Erim, Kütahya Milletvekili Ali Fuzuli Kasap,  eski milletvekilleri; Yüksel Çengel, Kemal Naci Ekşi, Gülay Yedekçi,  Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,  MİAD (Malatya İşadamları Derneği Başkanı ) Yunus Aktaş,  Ekrem İmamoğlu ‘nun Babası Hasan İmamoğlu,  çok sayıda dernek başkanı ve işadamı katıldı.

Ekşi: Haksızlığa dur demenin zamanıdır.  

Toplantıda konuşan eski Milletvekili Kemal Naci Ekşi,  toplantının belediye başkanlığı elinden alınmış, mazbatası gasp edilmiş Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.  Ekşi, ‘Bir yerde haksızlığa uğrayan adalete başvurur. Adalet te bozulursa huzursuzluk başlar. Demokrasilerde huzursuzluklarını çözümü sandıktır.  İmamoğlu bu seçimi kazanmış mazbatası elinden alınmıştır. Şimdi bu haksızlığa dur deme fırsatımız var. 23 Haziran seçimlerinde bu haksızlığa dur diyelim ve hak sahibine hakkını teslim edelim’ dedi.

Cömertoğlu: Yereli olmayanın geneli olamaz

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da yaptığı konuşmada, yereli olmayanın geneli olmaz diyecerek,  yerelde birliği sağlamanın ve başarılı olmanın önemine değindi. Kendisinin  seçim öncesi parti değiştirdiğini,  Veli Ağbaba’nın önerisi ve desteğiyle de yeniden aday olduğunu ve 50 yıl sonra Arapgir’de CHP’ye belediye başkanlığını kazandırdığını hatırlatan Cömertoğlu, demokrasilerde hak gaspı diye bir şeyin olmaması gerektiğini , bu nedenle de İmamoğlu’na destek verilmesini  talep etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre de Malatyalıların liderlik vasfı,  adalete önem verme, misafire değer verme çok önemli özelliklerinin olduğunu bildirerek ‘Malatyalılar aynı zamanda haksızlıklara da karşı duruyorlar. Bu nedenle İmamoğlu’na yapılan haksızlığa karşı da İmamoğlu’na destek vereceklerdir’ diye konuştu.

Ağbaba: Çalınan bir şey var ise o da mazbatadır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise ,  iktidar partisi adayı Binali Yıldırım’ın ‘Oyları çaldılar’ sözünü hatırlatarak, ‘Bizim CHP’liler çalmasını bilmezler. Kendi oylarına bile zar zor sahip çıkabiliyorlar. Ama çalınan bir şey var ise o da İmamoğlu’nun mazbatısının çalınmasıdır’ dedi.

Konuşmasında;  İnönü, Özal’ı, Fatih Sultan Mehmet’i, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anan Veli Ağbaba,  Fatih Sultan Mehmet’in adalet, hoşgörü anlayışını bugün söylemleriyle Ekrem İmamoğlu’nun temsil ettiğini ifade ettii.

Müslüman ülkelerin hemen hepsinin kan ve gözyaşı içinde olduğunu, yoksullukla mücadel ettiğini söyleyen Ağbaba, Türkiye’nin ise Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik demokratik cumhuriyet sayesinde nefes aldığını  ve müslüman ülkeler arasında örnek olduğunu  söyledi.

Daha sonra seçim sürecinde yaşanan adaletsizlikleri örnekleriyle hatırlatan Veli Ağbaba,  İmamoğlu’na porje dendiğini de hatırlatarak,’ Evet İmamoğlu bir projedir. Bir Cumhuriyet projesidir’ diye konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanına söz verilmedi

Toplantıya katılan Malatyalı Maltepe Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Erikçi konuşma yapmak istedi. Oturum Başkanı Naci Ekşi, 'Toplantı İmamoğlu'na destek toplantısı Mehmet bey. Farklı konuşma olmaz. Toplantının konseptine aykırı.' dedi ve söz vermedi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.