banner460
banner128

Japonlar Köy Enstitüleri için minnettar!

 Silivri Belediyesi eski Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu,  Japon bilimadamlarının “ köy enstitüleri projesini ortaya koyanlara minnettar olduklarını söylediklerini ” belirtti.

Çeşmecioğlu’nun Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı dikkat çeken paylaşım şöyle:

“Hani bir zamanlar kalbi toprak gibi ışıklı,toprak kadar bereketli ve toprak imişçesine vefalı insanlar vardıya yurdumda..hani Köy Enstitülerini çağdaş ilkeler çerçevesinde idealize edip açan,memleketimin itibarı olan,baharı olan insanlar..yoksul,çalışkan,azimli köy çocuklarının sıkı bir eğitimden geçirildiği,becerilerinin arttığı,insanlığını en değerli biçimiyle bulduğu okulların fikir babaları..

İşte bizim abuk subuk nedenlerle kapadığımız ve uygarlığımızın meşalesi

olacak o okulların kurucularını kastederek: “ortaya koydukları olağanüstü başarı adına,geleceği sağlıklı öngörebilip böyle müthiş bir projeyi gerçekleştirerek örnek oldukları için” Japon bilimadamları kendilerine minnettar olduklarını söylüyorlar.! Daha da ilginci ise Japonya’nın bugün ulaşğı gelişmişlik seviyesinin temel taşı olarak niteliyorlar Köy Enstitüleri modelini.

Okuyunca sıcacık oldu içim,sıcacık!

Önce ve ömrümce olmak üzere büyük lider Mustafa Kemal’i..Onunla birlikte,İsmet İnönü,Hasan Ali Yücel,İsmail Hakkı Tonguç’u ve pedagoji uzmanı olarak projede görev alan Halil Fikret Kanad’ı sevgiyle minnette anıyorum.Ruhları şad olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.