banner460
banner128

İstanbulkart bedeline yüzde yüz zam!

İstanbulkart bedellerine zam yapıldı. Buna göre Anonim İstanbulkart’ın fiyatı 50 lira oldu. İndirimli Kart, Ücretsiz Kart ve Mavi Kart ise 60 liraya yükseldi.

İstanbul’da otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart bedellerine geldi. ‘Anonim İstanbulkart’ bedeli yüzde 100 artışla 50 lira oldu.

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı ‘İndirimli Kart’, 65 yaş üstü yurttaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı ‘Ücretsiz Kart’ ile ‘Mavi Kart’ ücretleri, yaklaşık yüzde 72 zamla 35 liradan 60 liraya yükseldi.

Şubat’ta da zam gelmişti

İBB şirketi Belbim A.Ş, İstanbulkart'ın satış bedeline küresel çip krizi ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanma nedeniyle 3 Şubat 2022 tarihinde de zam yapıldığını duyurmuştu. 13 TL'lik anonim İstanbulkart bedeli 25 TL'ye, Adakart, indirimli İstanbulkart, Mavi Kart, ücretsiz kart ücretleri de 20 TL'den 35 TL'ye yükselmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.