banner460
banner128

İstanbul Sultanbeyli’de Cemeevi’ne saldırı

Alevilere ve cemevlerine yönelik saldırılara bir yenisi eklendi. İstanbul Sultanbeyli’de bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi dün gece hedef alındı. Cemevinin bahçesinde bulunan yönetim ofisinin kapısı kırarak içeri girildi, yere boyayla ‘Bitmedi’ yazıldı. Yönetim ofisi tahrip edilirken, bina kapısına da ‘Öl’ yazıldı.

Provokatif saldırıyı, CHP Sultanbeyli eski İlçe Başkanı Murat Kantekinsosyal medya hesabından duyurdu.

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya da saldırı sonrası Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Cemevi’ni ziyaret etti.

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Dün gece Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevinin, kapılarını kırarak içeri girip, boyalarla ölüm tehditleri ve bitmedi tarzında yazılar yazılmıştır. Bu kalleşçe saldırıyı yapanları kınıyoruz. Cemevi yönetimine ve alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz” ifadeleri kullanıldı

PSAKD Sultanbeyli Cemevi Başkanı Erdal Aksoy da yaşananlara tepki gösterdi. Cemevinde çalışanların sabah kapıları açmasıyla olayı öğrendiklerini söyleyen Aksoy, “Bunun hızsızlık mı yoksa son yaşanan siyasi gerilimlerden dolayı yapılan bir provokasyon mu olduğu inceleniyor” dedi.

Olay ile ilgili incelemelerin yapıldığını kaydeden Aksoy, cemevinde bulunan bağış kutusunun kırılıp, hırsızlık süsü verildiğini de söyledi. Yapılan yazılamaların ise bu saldırıların tekrarlanacağına dair notlar olduğuna dikkat çeken Aksoy, Alevilerin bunlara karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Saldırıya ilişkin PSAKD’nin yazılı açıklaması şu şekilde:

    Cemevlerimiz işaretleniyor, ibadethanemiz oylanıyor, Cemevimize saldırılıyor. Bu ülkede Aleviler başta olmak üzere, AKP gibi düşünmeyen, inanmayan, ibadetini onun istediği mekanlarda, zaman ve şekilde yapmayan tüm kesimler hedef gösterilmekte ve tecrit edilmektedir. Bunun son örneğini Sultanbeyli Cemevimize yapılan alçak saldırı ile bir kere daha gördük. Bu saldırı ülkemizde yıllardır sürdürülen ayrıştırıcı siyasetin bir sonucudur.

    Cemevlerimize ”cümbüşevi” diyen bölücü zihniyetin eseridir. Biz biliyoruz ki ülkemizde ne inançlar ne de halklar arasında bir sorun yada gerginlik yoktur. Bu suni gerginliği yaratan bizzat Diyanet işleri başkanlığı ve mevcut siyasal iktidarın ötekileştirici politikalarıdır.

    Diyanet İşleri başkanlığının varlığı tüm inançlara karşı hakarettir.

   Siyasal İslamcılık bizzat devletin maaşlı ve profesyonel kadroları ile tüm kamusal alanlardan özel hayata kadar yaşamın olduğu her yere dayatılıyor. Bu işgale karşı gelmek bir yana, onu dillendirmek dahi saldırı ,tehdit, tecrit ve ölüm ile sonuçlanıyor. Pir Sultan Abdal örgütlülüğü bu barbarlığa ve karanlığa bugüne kadar asla boyun eğmedi ve bundan sonra da boyun eğmeyecektir.

    Sultanbeyli’de inşaatı yeni tamamlanan Cemevimiz, başta gençlerimiz olmak üzere bilimden, aydınlanmadan yana olan herkesin desteğini ve taktirini almıştır.

    Korkuyorsunuz çünkü orada ders çalışma odaları, yemekhane, kütüphane ve Cemevi var. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği karanlığa ve yobazlığa karşı en güçlü ve örgütlü mevzimizdir. Güçlenerek çoğalmaya devam edeceğiz.

  Bu alçak saldırıyı yapanlara bir kere daha sesleniyoruz;

    İbadethanemize yapılan bu saldırıları unutmayacağız. Sizler de tarihin karanlık sayfalarında yerinizi alacaksınız. Yapılan bu saldırının sorumlularının cezalandırılmaları için sonuna kadar sürecin takipçisi olacağız.

    Yaşasın Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.