banner460
banner128

İşsizlik belasından insan kurtarma arayışı

Esenyurt Belediyesi günümüzün en önemli sorunlarının başında işsizlik sorununa çözüm için sanayicilerle bir araya gelerek protokol imzaladı. Buna göre belediye iş dünyasının ihtiyacına uygun eleman yetişmesi için eğitimler gerçekleştirecek.

Esenyurt Belediyesi, kenti üretim, sanayi ve ticaret merkezi haline getirmek amacıyla ilçede faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve diğer ilgili paydaşları bir araya getirerek “Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayın sonucunda, Esenyurt’ta faaliyet gösteren iş insanlarının ara ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına Esenyurt Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalandı.

Esenyurt Belediyesi 14-15 Nisan 2022 tarihleri arasında ilçede faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve diğer ilgili paydaşları bir araya getirerek “Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı” düzenledi. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP İstanbul İl Saymanı Server Gökmen, İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, ESİDER Başkanı Emin Armağan Şakar, SANDER Başkanı Mehmet Kocasakal, BEYSİAD Başkanı Adnan Şahin, akademisyenler ve çok sayıda iş insanı katıldı. Başkan Bozkurt, çalıştayda "Neden 'Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı' düzenledi?" başlığı altında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, sanayiciler ve iş insanları İçin Yerel Kalkınma Çalıştayı’nın önemini anlattı. Çalıştay Moderatörü Prof. Dr. Ahmet Koyun, çalıştayın yöntemi ve süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Çalıştayın son gününde, Çalıştay Moderatörü Prof. Dr. Ahmet Koyun, şirketler için enerji yönetimi ve enerji sorununa çözüm olabilecek alternatif çözümler hakkındaki sunumunu gerçekleştirerek, iş insanlarını şirketlerde enerji yönetimi hakkında bilgilendirdi. Doç. Dr. Ali Kaplan da “Enflasyonist Ortamda İşletmeler İçin Kriz Yönetimi” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt Belediyesi'nin Yerel Kalkınma Sürecine Yönelik Uygulamaları” sunumu gerçekleştirerek, tüm katılımcıları Esenyurt Belediyesi’nin kalkınmaya yönelik faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

ESENYURT BELEDİYESİ SANAYİCİLERE ELEMAN YETİŞTİRECEK

Yerel kalkınma üzerine konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye bütçesini yaparken çalıştayın sonuçlarını dikkate alacaklarını ifade etti. Yapılan protokol sonucunda bundan sonra belediye ile sanayicilerin iş birliği içinde çalışacağını vurgulayan Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Esenyurt’un birçok sorunu var. Siyasetçilerin de işi bu sorunları çözmek. Bizim için de en önemli konulardan başlıcaları, iş insanlarıyla olan diyalogları geliştirmek ve iş insanlarının katma değer ürünler yaratmasını sağlamak. Dolayısıyla iş insanlarıyla bir araya geldik. Onların bizden beklentilerini, bizim onlara biçtiğimiz görevleri aktardık ve neler yapabiliriz diye bir çalıştay yaptık. Bugün de sonuçlarını gördük. Ben çok faydalandım. 2023 bütçesini yaparken bu çalıştaydan çıkacak sonuçları, yani bizden beklentileri karşılamak üzere ve çalışmaları ortaya koymak üzere hazırlık yapacağız. Esenyurt’a dair ne sorun varsa bunların tamamıyla ilgili çalıştaylar, sempozyumlar yapıyoruz ve ona göre yönümüzü belirliyoruz. Sanayicilerin en büyük sorunu istihdam sorunuydu, nitelikli eleman bulamamaydı. Ara eleman yetiştirmekte maalesef son yıllarda yetersiz kalıyoruz. Bölgemizde bulunan iş adamları dernekleriyle ESİDER ve SANDER ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokole göre ihtiyaç duyulan personeli Esenyurt Belediyesi kendi bünyesinde yetiştirecek ve sanayicilerle beraber çalışması için sektöre eleman hazırlayacak. Dolayısıyla güzel bir sonuç çıkacak.”

“NİTELİKLİ İNSAN DEMEK, NİTELİKLİ ÜRETİM DEMEK”

Çalıştayın en önemli kısmının belediyenin sektörlere nitelikli eleman kazandırması olduğunu dile getiren ESİDER Başkanı Emin Armağan Şakar, “Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri, sanayide çalışacak nitelikli eleman bulamıyoruz. Belediye bu konuda bize büyük destek verecek. Meslek edindirme kursları açtı. Bu kurslarda vasıfsız insanlara, en azından birçoğuna bir vida, çekiç tutmasını öğretecek. Sanayide çalışmanın önemini anlatacak. Nitelikli insan demek, nitelikli üretim demek. Nitelikli üretim ve ihracat yaparsınız, bu şekilde istihdam artar” ifadelerini kullandı.

“BEN İNANIYORUM Kİ ÇOK FAYDASI OLACAK”

“İlk defa sorunları eleyip gün yüzüne çıkarıp bunları çözüp de bölgeyi kaliteli kalkındıracak, katma değer sağlayacak bir belediye başkanı olması ve bizleri de katması çok hoş bir şey” diyen SANDER Başkanı Mehmet Kocasakal ise “Çalıştay sonuçlarından ötesi, genelinin sorunlarını yüzeye çıkarmak oldu burada. Ben inanıyorum ki çok faydası olacak. Şeffaf, açık, kendini eleştirmeye müsaade eden bir Belediye Başkanı'yla çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bu çalıştaya canıgönülden katıldım. Belediye ile iş birliği içinde olmak, anlaşma imzalamak, böyle bir sözleşmede paydaş olmak benim için gurur verici. Bugün bir imza gerçekleştirdik. Altınbaş Üniversitesi, Teknopark kurucu paydaşı olarak imzaladım. Benim için övünülecek bir olay” şeklinde konuştu.

Çalıştayın sonucunda Esenyurtlu iş insanları, Esenyurt Belediyesi ile yerel kalkınmanın sağlanabilmesi için ortak bir paydada buluşmak üzere ekseriyetle mutabık olduğunu bildirdi. İnovasyon üzerine belediyenin oluşturacağı bir merkezde ortak çalışmalar yürütülerek kalkınmanın sağlanması üzerinde çoğunlukla oy verildi. Çalıştaya katılan iş insanları, Esenyurt Belediyesi’nin iş dünyası ile bir araya gelme ve Esenyurt’un geleceğini birlikte tasarlama planlarının vizyoner ve geleceğe yönelik umut verici olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Kemal Deniz Bozkurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.