banner460
banner128

İBB Ataşehir için harekete geçti

Ataşehir Belediyesi dün İçerenköy Mahallesinde yaşanan taşkınla ilgili olarak İBB eski yönetimini suçlarken,  yeni yönetimin  sorunun çözümü için ihale sürecini başlattığını duyurdu.

Ataşehir Belediyesi ilçede İçerenköy Mahallesi’nde dün aşırı yağmur sonucu yaşanan mağduriyet ile ilgili açıklama yaptı.  Belediyeden yapılan açıklamada İBB’nin eski yönetimi ihmalkarlıkla suçlanırken, yeni yönetimin sorunun için ihale sürecini başlattığına yer verildi.

Açıklama şöyle:

“İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle İçerenköy mahallemizin bazı sokakları yağmurdan olumsuz etkilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Çamaşırcı Deresi’nin paralelinde yaptığı yol çalışmasında atık su için bir noktaya kadar geniş kollektörler yerleştirdi. Ancak söz konusu kollektörler D-100 (E-5) Karayolu’nun altından geçirilmediği için, dünkü yağışla beraber İlçemizde taşkınlar yaşandı. Ata Sokak’taki su taşkınına da İSKİ’nin kollektörü neden oldu.

3 yıl önce İBB’ye başvuruldu ama...

Oysa Ataşehir Belediyesi 3 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB’ye bağlı İSKİ’ye başvurarak geniş kollektörün karayolunun alt tarafından da uzatılmasını talep etti. Geçen bu süreye rağmen gerekli çalışmalar yapılmadı ve dünkü mağduriyet yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimiyle yapılan son görüşmede sorun bir kez daha iletildi, İSKİ de ihale sürecini başlattı. Yıllardır süren sorun, İSKİ tarafından kısa sürede çözülecek.

Bu olay dolayısıyla mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza üzüntülerimizi bir kez daha bildirir, sorunun çözümünün takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.