banner460
banner128

EK KONTENJANLAR

Pandemiyi bahane etmek doğru olmaz biz öğrenciler açısından. Ama hiç etkilenmedik de diyemem. Doğruyu söylemek , yazmak gerekirse ; ilkeli ve düzenli ders çalışsaydık biz öğrenciler aşamayacağımız baraj olamazdı.

Şunun da bilinmesi çok doğru olacak yazmadan geçmek istemem. Bu yıl sınav soruları geçmiş yıllara göre çok zordu. Bu düşünce, bu fikir bir çok arkadaşlarımızın da görüşüydü.

Şimdi ek kontenjanlar açılıyor. Bu ek kontenjanlar özellikle de paralı özel üniversitelere yarıyor. Şimdi uçuk rakamlarla karşımıza çıkacaklar kayıt yaparken.

Parası olanlar için pek fark etmeyecek çünkü paraları çok. Ama fakir arkadaşlarımız , kardeşlerimiz için durum hiç de kolay olmayacak. Kayıt olmaya çalışsalar ödeyemeyecekler olmazlarsa ömürlerinden bir yıl rotarlı başlamış olacaklar eğitime. Şimdi gel de çık bu iş’in içinden. Yani demek istiyorum ki ek kontenjan demek ek extra para demek olacak. Puanlar düşük olduğundan burslu da olamayacaklar.

Ah..gençlik ah..Ne gereği vardı ki bu durumlara düşmeye. Bunlardan biri de benim. İnanın sık sık ders çalış ! diyen babamın yüzüne bakamıyorum. Babam mutlaka dağları yarar ve okutur beni bundan çok eminim. Ama tüm babalar babam gibi değillerse işte o zaman üzülürüm okuyamayacak olan arkadaşlarımıza , kardeşlerimize.

Abim Mahmut Kemal mezun oldu ona özel mezuniyet gecesi düzenleyeceğiz. Peki ben ne olacağım demeye, düşünmeye başlayacağım. Yahu Ayşe Melis daha yedi sekiz yaşında hem sınıf hem okul birincisi oldu. Babam ona ödül üstüne ödüller verdi. Maddi manevi.

Bir kez daha net olarak anladım ki biz gençler parayla bir çok şeyi satın alsak bile; tecrübeyi alamıyoruz. Tecrübe yaşanarak elde edilen bilimler birikimleridir. Demek istediğim hayatın deneme yanılmalarına denilirmiş tecrübe ve ne kadar da pahalıymış.

İşte böyle daha fazla yazamayacağım üzüntümden. Üstelik bu durumda olan yalnız olan ben değilim. İnanın benim gibi yüzbinlerce genç aynı konumdadırlar. O halde erdemli davranıp ailelerimizden özür dilemeliyiz. Eğer o özür dileme yüklemi şimdi değilse , bu an değilse ne zaman olmalı ?

Sağlıkla kalın efendim sizler kıymetli okurlarımız.

Hatice Dicle Ekmen

Anahtar Kelimeler:
Hatice Dicle Ekmen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.