banner460
banner128

Depremde en büyük tehlike hasarlı binalar.. En önemli ihtiyaç konteyner

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kimet Batmaz, bir köyde sadece bir binanın yıkılmış olduğunu onun da daha önce hasarlı olarak tespiti yapılan bina olduğunu söyledi.

Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kimet Batmaz  bir ekiple Elazığ Sivrice’ye giderek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.   Avcılar’ın 99 depreminde büyük acılar yaşadığını hatırlatan Batmaz, ‘Biz  Sayın Belediye Başkanımız Turan Hançerli’nin talimatıyla deprem bölgesinde durumu yerinde grömek istedik.  Hangi ihtiyaçlar ortaya çıkıyor, hangi sorunlar yaşanıyor bunu yerinde tespit etmek istedik.   Depremin ana merkezi olan Sivrice’de;  Çevrimtaş, Gezin, Çalkaya, Duygulu’nun da aralarında bulunduğu köylere gittik. Köylerde konutlar kerpiç. Doğal olarak çok etkilenmiş konutlar.  En büyük sorun olarak barınma sorununu tespit ettik. Çadır dağıtıldı, battaniye dağıtıldı. Ama eksi-8-10 derece soğukta bunlar sağlıklı değil. Konteyner ihtiyacı var.

-Organize olmada eksiklikler gördük. İletişim de keza ..  Ve yine belki de çok önemli bir tespit. Gezin Köyü’nde  sadece bir bina yıkılmış. O da hasarlı imiş.  2006 ya da 2007 yılında bir depremde hasarlı olmuş.  Hasarlı ama insanlar oturuyor. Hasarlı binaların deprem için en büyük tehlike olduğu ortaya çıkıyor. Kesinlikle hasarlı binalarda oturmamak gerekiyor.  Yemek veriliyor. Ancak yer yer yetersizlikler ortaya çıkabiliyor.

Biz bir araç malzemeyle geldik. Onları da özellikle gidilemeyen köy varsa oralara ulaştırmaya gayret ettik. Getirdiğimiz malzemeleri de dağıttık. Ama genel olarak AFAD bu konuda yardımları yapmış. Köylerde genellikle yaşlı insanlar var.  Bazıları barınma sorunu nedeniyle başka yerlere gitmiş. Örneğin Çevrimtaş köyü’nde üç dört kişi kalmış. Onlar da hayvanlara bakmak için kalmış. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.