banner460
banner128

Çocukların bayram harçlığı

Kimseler alınmasın ve çocuklara verilmesi gereken Bayram harçlığını da lütfen ihmal etmesinler. Babamız bunu senede iki bayramda da adeta ikramiyemizmiş gibi bizleri alıştırdı. Çok da güzel ve çok da anlamlı bir ikramiye çünkü verilen miktar az değil. Kolay para bir el öpmek ve Bayramlaşma karşılığı yani kolay para.

Daha şimdiden Ayşe Melis’imiz tüm aileyi kodladı ve hemen hemen her gün defalarca bizlere hatırlatıyor bayram müjdem olan paramı ne zaman vereceksiniz diye? Sorup duruyor. Ben de ablası olduğuma göre ona söz verdim ve kendisine bayram harçlığını vereceğim. Bu demektir ki siz büyüklerimizin de çocuklara hatta genç yaşıtlarımıza lütfen az para vermeyin zaten bu hakkı senede ancak iki kez alıyoruz sakın ha enflasyonu düşük gösterip biz gençleri enflasyona ezdirmeyin. Özellikle ve özel olarak hatırlatıyorum bir lahmacun almaya kalksak en az 10 tl ödüyoruz bilginiz olsun değerli büyüklerimiz.

Eski bayramlarda çocuklara delikli para ve delikli şeker veriyorlarmış. Anlatılanlara göre Bayram’dan önce çocuklara yeni elbiseler alınırmış. Çocuklar yılda iki kez kumbaralarını dolduruyorlarmış şu mübarek bayram ikramiyelerinden ötürü. Espiri olsun diye ben bayram ikramiyesi adını veriyorum o güzelim pembe 200 tl ve mümkünse katlarını yani birkaç adet 200 tl olursa muhteşem olur :)

Siz kıymetli büyüklerimiz lütfen biz gençleri de anlayışla karşılayın çünkü genciz ve işsiziz henüz hayata atılmış değiliz. Bu yıllarda siz bize vereceksiniz zamanı gelince katlarıyla biz size öderiz. Yani bir nevi repo yapmış gibi düşünün, kaybınız olmayacak aksine kazancınız olur ama kripto ve çiftlikbank gibi düşünmeyin lütfen. :)  Anlayın bizi mutlaka anlayın. Anlamak istemiyorsanız ben anlatayım. Bir aydır bayram harçlıklarımızın hayallerini kuruyoruz amcalar dayılar teyzeler en önemlisi de anne-babalar sizler biz gençleri mutlu ederseniz, paralandırırsanız Allah da sizlere bereket verir sizleri de katlarıyla paralandırır.

Ben kendimi garantiye almış durumdayım istediğimi aldım ve çok mutluyum ancak bu mutluluğu köşemde de yazarak genç kardeşlerime de yararlı olmak için yazma gereği duydum. Ayşe Melis’imiz henüz paradan çok iyi anlamıyor muhtemelen bana verir.

Yani bir nevi duble harçlığım olacak.

Bu cümlelerim şaka gibi olduysa da mutlaka çok önemli olan bu mübarek bayram harçlıklarımızı unutmayalım unutturmayalım. Kazanılmış haklar kutsaldır sakın önemsememek gibi bir numara yapılmasın genç kardeşlerimize. Bayram harçlığımız unutulmasın, arttırılsın diye pankart açar grev yaparız. Bir daha da el öpmeme grevi. Bu böyle biline ve ona göre pamuk eller cebe . Leba-leb miktarda harçlık için durmak yok hatırlatmaya ve mücadele etmeye devam.

Bu arada mübarek ramazan bayramınızı kutlar ve daha nice bayramlara sağlıklı ve mutlu olarak erişmenizi diler, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Siz değerli Durum gazetesi okurlarımız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.