banner460
banner128

CHP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ!

Silivri Belediye Meclisi'nde AK Partili Ömer Tekin, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için ‘Küstah’;  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ‘Saygısız’ kelimelerini kullanınca CHP Meclis Grubu salonu terk etti.  Meclise verilen arada Belediye Başkanı Volkan Yılmaz grup başkanlarıyla toplantı yaptı.  CHP aradan sonra yeniden meclise döndü. AK Partili  Tekin,  yanlış anlaşıldığını belirterek ‘Özür’ diledi.

Silivri Belediye Meclisi Temmuz ayı  ikinci oturumu istenmeyen gerginliğe sahne oldu.   Faaliyet raporunun da görüşüldüğü mecliste Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Tekin’in konuşması sırasnıda ortam bir anda gerginleşmeye başladı.  Tekin’in   Benim söylemlerim hükümetin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na darbe girişimi küstahlığına varacak Canan Hanımefendi kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet’in türbesine elleri arkada giren Ekrem İmamoğlu kadar da saygısızca değil… deyince İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız ve CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı bu sözlere tepki gösterdi.  Kırkıcı’nın davetiyle de CHP Grubu salonu terk etti.

Bu arada Meclisi yöneten Ak Partili 1. Başkan vekili Filiz Baş Güler, bir yandan Ömer Tekin’i gündeme dair konuşmaya davet ederken, diğer yandan da Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ayağa kalkarak,  CHP Grup Sözcüsü Kırkıcı’ya ‘Meclis üyesinin fikirlerini beyan etme hakkı olduğunu,  CHP Grup sözcüsünün de bunlara yanıt verebileceğini ‘ belirterek, CHP Grubunun meclisi terk etmesinin yanlış olduğunu ifade ettiği dikkat çekti.

Daha sonra meclise ara verildi ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; CHP, AK Parti ve MHP Grup sözcüleriyle toplantı yaptı.  Toplantının ardından CHP Grubu meclise geri döndü.   Tekrar söz alan Ak Partili Ömer Tekin,  kendisinin de istemediği şekilde sözler sarf edilmiş bulunduğunu, bundan dolayı üzgün olduğnu belirtti.  

Daha sonra  2019 yılı faaliyet raporu oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.