banner460
banner128

ATATÜRK  İLKELERİNE BAĞLILIK  PARLAMENTER DEMOKRASİYE DÖNÜŞ

CHP’nin 98. Yıldönümü tüm parti örgütleri tarafından Atatürk Anıtları’na çelenk konup saygı duruşunda bulunularak kutlandı. İstanbul’un bazı ilçelerinde yapılan kutlamalar şöyle:

Esenyurt'ta coşkulu kutlama 

CHP Esenyurt İlçe Örgütü, partinin 98. kuruluş yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı’nda törenle kutladı. Törene katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “En geç 2023’te iktidarız” dedi.

CHP’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümü dolayısıyla Esenyurt’ta tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Günerhan, Cemal Güneysu, Veysel Bal ve Ali Susuz ile CHP belediye meclis üyeleri, CHP Esenyurt ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Pandemi önlemlerinin sıkı tutulduğu tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ve beraberindeki heyet, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Buzkurt: En geç 2023'te iktidarız

Çelek koyma töreninin ardından CHP İlçe Başkanlığında konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz  Bozkurt, 100. yılda iktidar sözü verdi.

Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci yıl dönümünde sizlerle beraber olmak büyük bir onur. Bir şeyi başarmak önemli ama onun sürdürülebilir olması, devamını sağlamak, başarmaktan daha değerli, daha zor. 98 yıl ayakta kalmak, idea sahibi olmak, hâlâ insanların derdine derman, çaresizliklerine umut olmak çok kolay bir şey değil, lafla dizayn edilecek bir şey değil. Arkadaşlar, en geç 2023’te iktidarız. Cumhuriyet Halk Partisi dışında ve millet ittifakındaki diğer bileşenlerimiz dışında bu işi çözecek, o iradeyi ortaya koyacak, bu ahlâkı ortaya koyacak başka bir parti, bir siyasi oluşum benim gördüğüm kadarıyla yok. Tekrar kendimizi güvende hissedeceğiz Esenyurt’ta olduğu gibi ama sorunların tamamını çözmeyi de beklemeyin, bu da doğru bir şey değil ama biz yeniden şunu inşa edeceğiz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında yaşayan herkese, eşit ve onurlu yurttaş olduklarını hissettireceğiz. Öncelikli olması gereken şey bu, sonrası çalışmak ve üretmektir. Bu ülkedeki herkesin ama herkesin, bu ülkenin onurlu bir vatandaş olarak kendini hissetmesi için elimizden geleni yapacağız. Bir yerde birlik, beraberlik ve barış varsa, bir yerde özgürlük varsa özgür fikirler vardır demektir, özgür fikirler varsa akıl var demektir, aklın olması artı değer var demektir, üretmek demektir, boşa emek ve enerji yok demektir. Dolayısıyla başarı, refah, mutluluk ve sağlık var demektir. Bunu yüzde yüz başaracağımıza inanıyorum. İktidar olmak demek, Genel Başkanımızın sıkça söylediği gibi, çocukların yatağa aç gitmemesi demektir. Birlik, barış, kardeşlik ve huzur içinde renkli bir yaşam sürmemiz demektir. İktidar olmak demek, geleceğe umutla bakmamız, çocuklarımızın İspanya’da, Almanya’da, Amerika’da geleceğini aramaması, bu ülkeye hizmet etmesi demektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dördüncü kuşak bir üyesi olarak, dedem de babam da ben ve çocuklarım da üye; bugün burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bize bu onuru yaşatan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’ndan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ergin: Devrimlerini, ilkelerini, inkilaplarını felsefesini koruyacağız

Bir toplumda büyük devrimlerin yapılmasının, ancak kararlılıkla ve devrimci kişiliklerle mümkün olduğunu ifade eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ergin, “Öyle bir temeller atılmış ki görüyorsunuz ne kadar sarsılmaya kalkışılsa da dünyanın dört bir tarafından, sadece içteki bedbahtlar tarafından değil, onların dışarıdaki ortakları tarafından da ne kadar sarsılmaya, çökertilmeye çalışılsa da başarılamıyor. Bu bahisle, günümüzde çevremizdeki ülkelerin de uzak ülkelerin de aslında bir devrime ve devrimcilere sahip olamadıkları için neler çektiğini görüyoruz. Bize düşen; onların devrimlerini, ilkelerini, inkılaplarını ve felsefelerini korumaktır. Kuruluşundan bugüne kadar Ulu Çınar’ımıza emek verenlere saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. 98’inci yıl dönümümüz bütün ulusumuza kutlu olsun” dedi.

Erdal Nas: Parlementere sisteme geçerek ülke nefes alacak

 Avcılar ‘da yapılan kutlamaya İlçe Başkanı Erdal Nas, Belediye Başkanı Turan Hancerli ve partililer katıldı. Başkan Nas, kutlama ile ilgili olurak;

“Tarihi yeniden yazan Parti CHP!

Mustafa Kemal ATATÜRK;

"Benim iki büyük eserim vardır;

Biri TÜRKİYE CUMHURİYETİ;

Diğeri CUMHURİYET HALK PARTİSİ."dir

dediği, Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi Cumhuriyet Halk Partisi 98 yaşında.

Partimizin Kuruluş yıl dönümü nedeniyle,

İl Yöneticimiz Sn.Mahir Doğan,

Belediye Başkanımız Sn. Av. Turan Hançerli,

İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz,

Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Yöneticilerimiz,

Belediye Meclis Üyelerimiz,

Mahalle Temsilcilerimiz,

ve yürekleri sevgi dolu Cumhuriyet Halk Partili ailemiz ile birlikte Atatürk Anıt'ına Çelenk koyarak, saygımızı sunduk.

#Chp' miz iktidar olacak,

İkinci yüz yılı birlikte yazacağız,

Türkiye demokratik, güçlendirilmiş parlementer sisteme geçecek,

Ülkemiz nefes alacak.” Yorumunda bulundu.

Berker Esen: Atatürk ilkelerinden vazgeçmek yok

CHP'nin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Silivri İlçe Örgütü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. İlçe Başkanı Berker Esen, burada yaptığı konuşmada; Atatürk ilke ve inkılâplarının izinden ayrılmayacaklarını söyledi.

Esen, “Kökleri Kuvayı Milliye’ye dayanan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği ve bizlere emanet ettiği, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi 98 yaşında!

CHP Silivri İlçe Başkanlığı olarak, parti çelengimizi Ata’mızın manevi huzuruna sunarak ebediyete intikal etmiş tüm parti büyüklerimiz adına saygı duruşunda bulunduk.” Paylaşımını yaptı.

Taşkın Özer : Aydınlık bir Türkiye

CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Beylikdüzü’nde de tören yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konup saygı duruşunda bulunan törene İlçe Başkanı Taşkın Özer, Belediye Başkan vekili Serdal Mumcu ve partililer katıldı.

Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer’de yıldönümü nedeniyle yaptığı yorumda, “98 yıldır Cumhuriyet'in, Demokrasi'nin, Hak, Hukuk, Adalet ve Aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu olan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni yaşını yılların vermiş olduğu büyük bir gururla kutladık.

Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi “dedi.

Büyükçekmece’de tören

CHP’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene CHP ilçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, Büyükçekmece Belediyesi CHP Grup Başkanı Ahmet Şahin, Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Başkan Gökbulak  kuruluş vesilesiyle yaptığı konuşmada, Atatürk ilkelerine bağlılık ve demokrasi vurgusu yaptı. 

Mehmet S.Çoban: CHP demokrasi ve insan hakları partisidir

Çatalca’da CHP’nin kurtuluşu nediyle parti örgütü tarafında Atatürk Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Anma törenine İlçe Başkanı Mehmet S.Coban, İBB İSYON Yönetim Kurulu Üyesi Taşkan Uysal ve partililer katıldı.

İlçe Başkanı Mehmet S.Coban yaptığı paylaşımda, “CHP hukuk bürolarında avukatların hazırladığı dilekçeler ile kurulan bir parti değildir.CHP bir demokrasi partisidir, bir insan hakları partisidir,bir sosyal devlet partisidir. Bağımsızlığı ilke edinen bir partidir.Milli Kurtuluşçu zihniyete sahip olan bir partidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.