banner460
banner128

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Pazartesi günü saat 14.00’da toplanacak. Gündemde neler olacak şu anda bilmiyoruz.

Ama muhtemeldir ki; Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, (Bu arada  İmamoğlu’na geçmiş olsu dileklerimizi yenileyelim.)  Grup Başkanları;  AK Partili Mehmet Tevfik Göksu, CHP’li Doğan Subaşı, MHP’li Volkan Yılmaz ve İYİ Partili İbrahim Özkan İzmir depremi vesilesiyle İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini dile getirecekler ve böylece deprem konusuna girmiş olacaklar.

Biz sayın başkanlardan tam da İzmir depreminin acılarını yaşarken, olası büyük bir depremde çok daha büyük bir felakete yol açacağı apaçık olan İstanbul depremi ile ilgili üzerlerine düşeni yapmalarını istiyoruz.

...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçe merkezinde kentsel dönüşüm konusunda ciddi bir uğraşı içinde. Bunu yaparken de daha bir kaç gün önce basına yaptığı açıklamada Kumburgaz Sahilleri’ni gündeme getirerek, ‘Kumburgaz sahillerinde bir kişi hayatını kaybederse sorumlusu İBB Meclisi olur’ dedi.  

Kumburgaz –Celaliye-Kamiloba sahilleri gerçekten te ömrünü tamamlamış binalarla dolu. İBB eski Başkanlarından Kadir Topbaş, hiç bir kontrola, denetime bile gerek görmeden bu binalar için ‘Bir bakışta yıkılmaları gerektiği anlaşılıyor’ demişti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kumburgaz sahillerini çok iyi biliyor. Yılmaz; o binaların ömrünü, özelliklerini, bir büyük depremde nelerle karşılabileceğini en iyi bilen başkanlardan biri.  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İBB Meclisini adres, nokta vererek göreve davet ediyor. İstanbul’daki sorunlu yerlerin planlarının bir an önce tamamlanmasını istiyor. Başkan Akgün bu daveti ilk yapmıyor. Yakın zamanda ard arda sürekli dile getiriyor. Deyim yerindeyse dilinde tüy bitiyor.

Bu plan sorunu Kentsel Dönüşümün önünde engel. Belediyeler de vatandaş ta kolunu kıpırdatamıyor.  Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, Türkoba gibi yerlerde planları İBB’de bekletmek İBB Meclisi’ni büyük bir sorumlulukla karşı karşıya bırakıyor.

Hatırladığımız kadarıyla buraların planları Topbaş zamanında İBB Meclisi’nden geçmiş ancak tam da o günlerde Topbaş onaylayamadan görevden alınmıştı.  Şimdi yine İBB Meclisi’nden aynı planların geçmesi gerektiği belirtiliyor.

...

Kuşkusuz sadece Büyükçekmece de değil İstanbul’da plan konusunda aciliyet bekleyen başka yerlerde vardır.  Hepsinin gözden geçirilmesi gerekiyor.

İzmir depreminin tüm acısı üzerimizdeyken lütfen ciddi adımlar atalım.  Geçen gün yine Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, bir araştırma sonucu paylaştı.  1999 Depremi’nin devlet ve millet hafızasında yeri 17 gün kalmış.  İzmir’de; gülyüzlü bebekler, insanlarımız, ağzı var dili yok can dostlarımız ömrünü tamamlamış ya da sorumsuz müteahhitlerin ihmal kurbanı  enkaz altında kalırken, binalarda hayatlarını kaybederken, bunların acılarını yüreğimizde duyarken, 17 gün sonra bunları da unutmayalım.

...

Evet 9 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da toplanacak mecliste sayın İBB Meclis Üyelerimizi göreve davet ediyoruz.

İBB Meclisi canlı yayınlanıyor.  O gün meclis yayını izleyeceğiz.  İstanbul’daki  nerde plan sorunu varsa bunların ele alınıp alınmayacağını, İstanbul depremi ile ilgili hazırlıklar konusunda bir şeyler söylenip söylenmeyeceğini dikkatle takip edeceğiz.

Bölgemizdeki Belediye başkanlarımızın, hiç bir parti ayrımı gözetmeden tüm meclis üyelerimizin bu konuda duyarlı olduklarını biliyoruz. Kendilerinin de bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerektiğine inandıklarını düşünüyoruz. Böylesi ciddi ve hayati konuda toplum çıkarını her şeyin önüne alacaklarına inanıyoruz.  Ve bekliyoruz.

9 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da İBB Meclisi Canlı yayınındayiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.