banner460
banner128

14 Mayıs 2023 Seçimlerine giderek yaklaşırken, İstanbul 3. Seçim Bölgesi’nde adaylar ve partilerin durumuyla ilgili değerlendirmemize bugün AK Parti ile devam etmek istiyoruz.

Ak Parti 2018 seçimlerinde bu bölgede 35 vekilden 15 tanesini almış.   3. Bölgede vekil sayısı bir attı oldu 36. Bakalım bu kez kaç çıkarabilecek.

Ak Parti’nin aday listesine bir göz atalım

Ak Parti Listesinde 2018’de ilk sırada bulunan Numan Kurtulmuş yine birinci ama 2 ve 3 sırada bulunan Mehmet Muş ve Akif Çağatay Kılıç bu kez listede yok. Başka yerlere kaydırılmışlar. İkinci sırada Özlem Zengin, üçüncü sırada ise Cüneyt Yüksel yer alıyor. Dördüncü sıra Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya yapıcıoğlu’na verilmeş. Beşte Halis Dalkılıç, altıncı sırada ise Rümeysa Kadar var. Yedinci sırad Oguz Üçüncü yer alırken, sekinci sırada yer alan Necmi Kadıoğlu, kendisini belediye başkanlığından eden bir videonun yayına konması sonucu adaylıktan çekildi. Yerine Avcılar’da ilçe Başkanlığı da yapan eski İl Başkanı Bayram Şenocak geldi. AK Parti’nin listesinde üçüncü bölge ile en iyi ilişkileri olan isim de Şenocak olsa gerek. 

Ak Parti listesi böyle uzayıp giderken Silivri İlçe eski Başkanı Mutlu Bozoğlu ve Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan 20. Sıradan sonraya konmuşlar. Oysa bu ilçe başkanlarından biri seçilecek noktada olması tercih edilirdi. Yine listede son üç dönemdir Silivri’den vekil seçilen Tülay Kaynarca artık yok. Kaynarca bölgeden bir çok insanın sorunu olduğunda ulaşabildiği bir isimdi. Şimdi bu işlevi kim yapar bilmem?

Rümeysa Kadak, bölgeye bir ağırlık vermiş durumda. Seçim çalışmaları başladı başlayalı bölgede gibi. Diğer adaylardan Mutlu Bozoğlu da sırası arkada olsa da sahada. Çalışıyor.  Diğer isimler henüz pek sahaya çıkmış gibi gözükmüyor. Bayramdan sonra sahada olacaklardır.

Ak Partililer için en önemli sorun hiç kuşkusuz hayat pahalılığı. Seçim üzeri ne kadar ekonomik iyileştirme çabaları gösterilse gösterilsin. Öylesine derin farklar oluştu ki, öylesine bir pahalılık ve istikrarsızlık yaşanıyor ki, alınan çözümler dertlere deva olacak gibi değil. 

Ak Parti, adaylar listeler bir yana; ekonomik sıkıntıların bir bedelini ödeyecek gibi gözüküyor. Ne kadar öder bilmem.  Bunu da seçim de göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.