banner460
banner128

Mevcut iktidar daha doğrusu Ak Parti fazlasıyla metal yorgunu profili ve emarelerini çoktan vermiş durumda. Biz bu millete sevdalıyız, hizmetkar olmaya geldik, durmak yok yola devam bu ve bu tür demeçlerle oy avcılığı yapıp yaklaşık onsekiz yıldır tek başına ülkeyi yöneten yahut yönettiğini sanan mevcut iktidar onca çok yorgun argın ve fazlasıyla hizmetkarlık yaptığından ötürü ; her nasıl hizmet ettiyse? Eyt’ye takılmadan onu emekliye ayırmanın zamanı geldi geçiyor bile.

 

Bir daha da değil ömür boyu ömürler boyu hem iktidar olamayacak hem de muhalefet partisi olmayı bile hak etmeden siyaset arşivindeki yerini almalı.Mutlaka almalı yani istifa edip gitmeli.Hakikaten bu ülkeye bu millete sevdalı olanlar gelmeli üstelik de bu cümleyi de ağızlarına teorik olarak almayanlar gelmeli.Bu sevdalı ve hizmetkar misyonunu icraatlarıyla uygulayabilecek siyasiler gelmeli.Peki var mı ? Bu tür siyasilerimiz mutlaka vardır.Yok demek bu millete haksızlık olur.

Maskeleri çoktan düştü.Ülkemizde yaşanmayan prestij kaybı ve skandal kalmadı.Her anlamda büyük kayıplar veriyoruz.Maddi ve manevi olarak.Aksi ispat edilemez söz konusu bile olamaz.Yeterki hakkaniyet ilkesiyle irdelenip analiz edilsin.Türkiye’mizin epikrizi masaya yatırılsın ama gerçekçi olarak partizan ve yandaş olarak değil.O zaman çok şey net olarak ap açık ortaya çıkacak.Eğitimden tutun da ekonomiye kadar ve daha neler neler ?

İsraf ekonomisi halen tam gaz devam ediyor.Adım adım içinde bulunan kriz derinleşiyor.Nasıl ve nerden anlaşılıyor? İnceleyelim satılık ama değerinin çok altında satılan menkul ve gayri menkullerden anlaşılıyor.Milyonlarca icralık dosyalardan anlaşılıyor.Yükselen döviz altın ve enerji fiyatlarından anlaşılıyor.Tam takır olan hazine sık sık yapılan zamlardan anlaşılıyor.Aldıkları ve bir türlü doğru dürüst alamadıkları önlem paketlerinden anlaşılıyor.Üstelik de kriz kelimesini hiç ağızlarına bile almadan almaya korktuklarından direkt olarak değil de indirekt alıyorlar bundan  anlaşılıyor.

Tamam varsayalım ki kriz yok.Bu işsizlik ne  o zaman? Bu hayat pahalılığı ne ? yaşamın ve geçimin makro ücretler gerektiği halde maaşlara yani çalışanların emeklilerin maaşlarına yapılan mikro bazda zamlar ne ? Onca çok örnek verebilirim ki akıllara durgunluk.Dolar cinsinden olan beşyüz milyar dolara yakın borcumuz nereden geldi.? Neden ödeyemiyoruz.?

Üreten kazanan bir ekonomik plan ve projeleri yok ama tüccar zihniyetiyle herşeyi satan bir kafa ve siyaset anlayışına sahiptirler.Yer üstü satılık/kiralıklar kalmadı artık yer altındaki madenlerimizi bile satarn hale geldiler.Kazdağları ve benzer daha bir çok örnekler verilebilir.Bunca hizmet hizmetçiyi çok yormaz mı ?  Fazlasıyla yoruldular, fazlasıyla metal yorgunular. Bu yorgunlukla sorunları çözmeleri mümkün görünmüyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.