banner460
banner128

5 Mayıs 1932 yılında; Malatya’nın Hekimhan İlçesi’ne bağlı Kozdere köyünde doğmuş Annem Sultan Yener;  5 Mayıs 1932. Tam doksan yıl önce. Elektriği, telefonu, yolu geçin, şekeri, çayı, iğneyi, ipliği geçin; ekmeğin bulunamadığı yıllar.  Ve yıllar sonra Sultan Yener, 90 yaşında  yaşadığı Fransa’nın bir kasabasında belediye başkanı tarafından ziyaret edildi. Nereden nereye.

Kasabamız Belediyesi’nin altı ayda bir yayınlanan dergisindeki Annem Sultan Yener hakkındaki Fransızca yazılan haberi ve Türkçe açıklaması. 5 Mayıs 2022 tarihinde belediye başkanı ve yardımcılarının ziyareti sırasında Annemin mutluluğuna diyecek yoktu. Bu yaşta önem verilmesi ve hatırlanması onu çok sevindirmişti. Biz de Anneme bu sevinci yaşatan Folschviller Belediye Başkanı Didier Zimny'e çok teşekkür ediyoruz.

Dergideki yazıda şu bilgilere yer verildi.

Kızlık soyadı Erdem olan Sultan Yener Malatya ili Hekimhan ilçesine bağlı Kozdere Köyünde doğdu. 20 Ekim 1948 yılında Bektaş Yener ile evlendi. Gençliğini ve hayatının büyük bir bölümünü Hekimhan’da geçirdi. Bu birliktelikten dört kızları ve dört erkek evlatları dünyaya geldi,yanı sıra 21 torun ve 16 torun çocuklarını görme sevincini yaşadılar.Oğulları; Cuma, Hasan ve Rıza 1980 lerde Fransa'da önce Paris'te ardından Forbach da gıda ticareti yaptıktan sonra 1987'den itibaren Folschviller de fırın işi yaparak YENER markasını geliştirdiler.Sultan Yener, hiçbir zaman kökenini ve köklerini asla unutmadı ve düzenli olarak Hekimhan’daki köyüne ziyarette bulundu. 2009 da eşinin ölümünden sonra çocuklarının yanında yaşamaya başladı.Zaman zaman Hekimhan  Kozdere’deki evini ziyaret ederek hasret gideriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim Doğangül 2 yıl önce

Allah uzun ömür versin hepinize.
Ne mutlu Sultan Teyzemize.
Dünyanın bir numaralı sorunu bugün göç ve göçmenlik; buna nasıl çözüm bulunabilir çok iyi bir örnek bu tablo: Eşitlik ve demokrasi temelinde, sosyo-kültürel

Avatar
İbrahim Doğangül 2 yıl önce

Allah uzun ömür versin hepinize.
Ne mutlu Sultan Teyzemize.
Dünyanın bir numaralı sorunu bugün göç ve göçmenlik. Çözüm için en iyi örnek bu tablo: Çok kültürlü, çok kimlikli demokratik toplum ve sosyo-kültürel uyum!
Yaşasın halkların kardeşliği!