banner460
banner128

Yaşlılara hizmet  verecek Sosyal Hizmet Tesisi tamamlandı

 Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak,  yaşlı vatandaşlara hizmet verecek Sosyal Hizmet Tesisinin  tamamladığını ve hizmete açılacağını söyledi.

Kısa süre önce kız öğrencilere hizmet verecek Dr. Canan Dağdeviren Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştiren Avcılar Belediye Başkanı ilçede yapımı yılan hikayesine dönen bir tesisi daha tamamladı.  Projesi yıllar öncesine dayanan ve yaşlı vatandaşlara hizmet vermek üzere temeli atılan ancak bir türlü de tamamlanamayan Sosyal Hizmet binasını tamamlamak ta Başkan Handan Toprak Benli'ye nasip oldu. 

Ambarlı Mahallesi’nde yapılan hizmet binası 11.470 metrekare inşaat alanına sahip ve 144 kişi kapasiteli.  Binada yatak katları dışında;  yaşlıların hoşça vakit geçirebileceği açık kapalı sirkülasyon alanalrı, konferans salonu, kütüphane , hobi, oyun odaları,  fitness salonu gibi sosyal alanları bulunuyor.  

Proje ilk olarak 1999 yılında Başkanlığa seçilen Mustafa Değirmenci döneminde dile getirilmiş, daha sonra temeli atılmış ancak bir türlü de o günden bu yana tamamlanamamıştı. 

İnsana hizmete yönelik bir operasyon yapıyorum

Durum Gazetesi Sahibi  Erhan Kızılyar’a çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Avcılar Belediye Başkanı Dr. HandanToprak Benli,   bir doktor olarak  ‘Önce İnsan’ dediğini projelerini debu amaç doğrultusunda gerçekleştirdiğini belirterek, ‘"  Ev temizliğine gidiyoruz, ev de yaşlılara bakım ve sağlık hizmeti veriyoruz.  İhtiyaç sahiplerine yemek gönderiyoruz. Engelliere, hastalara ulaşım hizmeti sunuyoruz.  Sosyal hizmet binasını da açacağım. Ben doktorum insana hizmet için ilçede bir operasyon yürütüyorum . Başlattığım bu operasyonu da tamamlayacağım’ dedi.

Başkan Handan Toprak Benli’nin ilçede;  kadınlara, çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere yönelik çeşitli hizmetleri dikkat çekiyor.   Avcılar da bu amaçla;  gençlikmerkezleri,  çocuk evleri,  kadın ve aile dayanışma merkezleri  açılmış bulunuyor. Avcılar’da sağlık hizmetleri oldukça dikkat çekiyor.  Evde bakım hizmetleri çerçevesinde yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli vatandaşlara;  pansumanları, yaraların bakımı, serumların takılması sondak takılması gibi hizmetler veriliyor.Ayrıc ailçede ikamet eden vatandaşlara 3 hasta nakil ambulansı ve 1 hasta nakil aracı ile ücretsiz hizmet veriliyor.   Araçlarla 2017 yılı içerisinde 2. 736 vatandaşa hizmet verilmiş

Avcılar Belediyesi Sağlık  İşleri Müdürlüğü bünseyinde hizmet veren bir de diş polikliniği bulunuyor.  Poliklinikte 2017 yılı içerisinde 1.333 hastaya hizmet verilmiş.

Avcılar’da yine kadınlara yönelik Kadın El emeği pazarı faaliyete sokulmuş bulunuyor.  Evlilik ve Yaşam Okulu’nda ise bilgilendirici seminerler düzenleniyor.

Avcılar Belediyesi ilçede;  gazileri de unutmamış, esnafları da unutmuyor. Sporcuların da yanında,  öğrencilerin de.. Kısacası  hayatın her alınına dokunmaya çalışıyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.