banner460
banner128

Uysal: Mahallelerin ulaşım sorununu çözeceğiz


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, kuaför ve berber esnafıyla bir araya geldi. Büyükçekmece’nin mahalleleri arasındaki ulaşım sorununa değinen Uysal, “Büyükçekmece mahalleleri ile bütünleşmiş bir ilçe olması gerekirken, gerekli planlamalar yapılmadığı için maalesef bu bütünleşme yıllardır gerçekleşmemiş” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 4 gün kala seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Güne ‘Tecimen Sanayi Sitesi’ esnafını ziyaret ederek başlayan Uysal, sanayi esnafına hayırlı işler dileğinde bulundu. Esnafın sorunlarını dinleyen ve Büyükçekmece için yapacakları projeleri anlatan Başkan Uysal daha sonra kuaför ve berber esnafıyla bir araya geldi.

-MAHALLELER BİRBİRİNDEN KOPUK-
Kuaför ve berber esnafına projelerini anlatan Uysal, Büyükçekmece mahalleleri arasındaki bağlantının yıllardır planlanamadığına dikkat çekerek, “Bundan 30 yıl önce İstanbul’un en güzel ilçesi olan Büyükçekmece’ye bugün baktığımızda aynı şeyleri söylemek zor. Sizler daha iyi biliyorsunuz. Mahalleri birbirinden kopuk, ulaşım sıkıntılı. Büyükçekmece aslında mahalleleri ile bütünleşmiş bir ilçe olması gerekirken maalesef bu bütünleşme gerçekleşmemiş. Bir vatandaşın Celaliye’den kalkıp traş olmak için merkeze rahatlıkla gelebilmesi zor. Vatandaş, kaymakamlığa veya belediyeye yani merkeze zorunlu resmi bir işi olmadıkça gelmek istemiyor. 2009’da belde belediyeleri kapatıldığında, belde belediyeleri ile merkez bütünleşsin diye planlama yapılması gerekiyordu. Kumburgaz’dan veya Celaliye’den gelen birisi E-5’e girmeden kaymakamlığa, belediyeye ve hastaneye gidebilmesi gerekiyordu. Bunlar yıllardır yapılmadı maalesef” dedi.

-BÜYÜKÇEKMECE İLERİ GİDECEĞİ YERDE GERİYE GİTMİŞ-
Büyükçekmece’nin ulaşım sorunlarını ve bu sorunlara dair çözümlerini anlatan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Esnafların hepsi dertli. ‘Eskiye göre işlerimiz artması gerekirken daha da azalıyor’ diyorlar. Çünkü Büyükçekmece’nin 250 bin nüfusu olmasına rağmen maalesef vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için başka ilçeye gidiyor. Aslında Büyükçekmece öyle bir yer ki diğer ilçelerden Büyükçekmece’ye alış veriş yapmaya veya gezmeye gelinmesi gerekiyor. Ama niye gelinmiyor biliyor musunuz? Çünkü yeterli belediye hizmetleri yok. Biz burada ulaşım akslarını oluşturursak, mahallelerin birbiri arasında ki ulaşımı rahatlatırsak bu problemi çözeriz. E-5 ile ilgili olarak TÜYAP’ın oradan gelen yolu göl kenarından geçirerek hastanenin önünden bağlarsak, Büyükçekmece’yi ikiye bölmesine engel oluruz. Büyükçekmece merkez ile mahalleleri arasından bir irtibat kurabiliriz.  25 senedir Büyükçekmece ileri gideceği yerde geriye gitmiş. Belediye hizmetleri olarak, altyapı ve üstyapı problemlerini çözdüğümüz zaman tekrar İstanbul’un en güzel ilçesi olacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.