banner460
banner128

Türk heyetinin Avrupa Konseyi’ndeki çetin mücadelesi başladı

 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresinin 32. toplantısı Strazburg’ta başladı. Pazartesi günü yapılan siyasi grup toplantılarında tek hararetli ve dikkat çekici konu Türkiye raporu oldu.

Türkiye raporunda, “seçilmiş Belediye Başkanlarının uzun müddetten beri hapishanelerde tutulması, mahkeme kararı olmaksızın bu tip fiili durumların yaşanmasının Türk yerel demokrasisi açısından son derece endişe verici olduğu” ifade edildi.

Ayrıca, raporda “gazeteci ve yazarların uzun süreli hapiste tutulması, Avrupa Konseyi, Avrupa Yerel ve Bölgesel Kongresini son derece rahatsız etmekte olduğu” belirtildi. Türkiye raporu üzerinde Türk delegasyonu tarafından verilen değişiklik önergeleri ise rapora eklenmedi.

“Milli çıkarlarımızı sonuna kadar savunacağız”

2000 yılından beri Türk Milli Delegasyonu Üyesi olarak Türkiye’yi temsil eden heyette bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Strazburg’ta konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Bugün saat 17.30’da Kongre'de görüşülecek ve onaylanacak Türkiye raporu çok yoğun tartışmalara sahne olacaktır. Türk delegasyonu olarak yapacağımız konuşmalarda ülkemizin içinde bulunduğu sorunları dile getireceğiz ve ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda oturum sürecinde mücadelemizi devam ettireceğiz. Demokratik hukuk devleti olan ülkemizin sorunlarının Türkiye’nin üyesi olduğu ortak platformlarda tartışılması doğaldır. Ancak kasıtlı ve yanlı yorumlara veya haddini aşan ifadelere izin veremeyiz. Türkiye Avrupa’nın ve dünyanın laik – demokratik sosyal hukuk devletlerinden biridir ve öyle de kalacaktır. Ülkemizi dışlayan maksatlı hiçbir girişime izin vermeyiz. Ancak daha demokratik ve müreffeh bir ülke olmamız için içte ve dışta her türlü eleştiri ve görüşe de açık olduğumuzu da göstereceğiz. Biz Fransa’da milli delegasyon olarak bulunuyoruz. Aramızda parti farkı olsa da milli çıkarlarımızı savunma noktasında en ufak bir ayrılık bulunmamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.