banner460
banner128

PLAK TAHTINI GERİ Mİ ALIYOR?

Son yıllarda geçmişe dönüşün simgesi sayılabilecek plak ve pikaba ilginin giderek daha da artması “Plak tahtını geri mi alıyor” sorusunu akıllara getirmeye başladı.

Pikap ve plak teknolojisi, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’de de büyük rağbet görmeye başladı.

Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında yer alan “Plak ve Ben Taş Plak Sergisi ve Satışı” plak sever vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

11 yaşından beri plak tutkusuyla yaşayan “Plak ve Ben”in kurucusu İsmail Necat Pakyüz, son yıllarda pikap ve plak satışlarındaki yükselişin sevindirici olduğunu kaydederek; “Plak aslında hiçbir zaman kaybolmadı” diyor.

17 bin plaktan oluşan koleksiyon

İngiltere’de, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinden topladığı 17 bin plaklık bir koleksiyona sahip olan ve “Plak ve Ben” olarak da 29 adet plak üreten Pakyüz, “ilk plağımı 11 yaşında aldım. Aldığım ilk plak gittiğim lisan okulunda kazandığım bir hediye çekiyle aldığım plaktı. Marc Bolan Trex diye bir sanatçınındı. Kendisi çok ciddi eserler bıraktı plak koleksiyoncuları bilir. 15-16 tane plak aldıktan sonra pikap alabildim. Sağolsun annem bana bir pikap aldı. O günden beri de topluyorum. Bir hastalıktır hiçbir plağımı da satmıyorum. Dünyanın çok yerinden talepler geliyor. Plakların resimlerini bile görmek isteyenler var Amerika’dan. Sergide 1950’lerden bugüne kadar olan plaklar var” ifadesini kullandı.

Atatürk plaklarına yoğun ilgi

Büyükçekmecelilerin taş plak sergisine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Pakyüz, Büyükçekmece halkının özellikle Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan plaklara büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti. Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri kapsamında açılan Taş Plak Sergisi için Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e sağladığı imkanlardan ötürü teşekkür eden Pakyüz, ilerleyen günlerde Büyükçekmece’de plak günleri yapılacağını açıkladı. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.