banner460
banner128

Öğrenciler bilimle  aydınlanıyor

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programları kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Haydi Bilimle Aydınlanalım' etkinliği bilim meraklısı yüzlerce çocuğu buluşturdu. İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı,Küçükçekmece Belediyesi,  Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi destekleriyle gerçekleşen etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen şenliğin açılışına Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

"MATEMATİK ÖĞRETMENLERİNDEN OLUŞAN KOMİTE HAZIRLADI"

Çocukların matematik dersini sevmediğini ve korktuğunu anlatan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, matematik öğretmenlerinin yer aldığı bir komite tarafından geliştirilen "Sevdiren Matematik" projesini şu sözlerle anlattı:

"Matematik konusunda yetenekli çocuklar muhakeme konusunda yetenekli oluyor. Mantıklı düşünebilmenin yolu matematik bilmekten geçiyor. Bunun için bir proje yaptık. Çocuklarımıza matematiği sevdirecek (oyun gibi) projeler geliştirildi. Burada 82 oyun yer alıyor. Çocuklar, o küçük küçük oyuncaklarla matematiği öğrenecek. Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan da kabul gördü. Hazırlık ve sözleşme aşaması şu anda devam ediyor. Gerçekleştiğinde anaokulu ve ilkokullarımızda çocuklarımızın matematik zekasını geliştirecek bir çalışma olacak."

ÖĞRENCİLERE BİREBİR UYGULAMA İMKANI

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üy. Dilek Özalp, "Fizik, kimya, matematik, tıp, astronomi gibi çeşitli bilim alanlarında etkileşimli uygulamalar, atölyeler ve bilim insanlarının konuşmaları yer alacak. Öğrenciler kendi projeleri ile gelmiyorlar ama burada akademisyenlerin hazırladığı etkinlikler yapılacak. Öğrenciler, burada bizim onlara önerdiğimiz etkinliklere katılacak ve birebir uygulamalar yapacaklar" ifadelerini kullandı.

“Haydi Bilimle Aydınlanalım” projesi kapsamında öğrenciler, 5-6 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'ndeki açık ve kapalı alanlarda kurulan fizik, kimya, biyoloji, matematik, mühendislik, STEM, robotik, kodlama, teknoloji, astronomi, tıp ve eğitim gibi konularla ilgili 79 atölye çalışması ve etkileşimli uygulamaya katılma imkanı bulacak. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.