banner460
banner128

Erdoğan da Büyükçekmece'ye metrobüs vaat etti

İBB Başkanı ve Büyükçekmece Ak Parti Adayı Mevlüt Uysal, İBB Ak Parti Adayı Binali Yıldırım'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da Büyükçekmece'ye metrobüs getireceklerini söyledi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi birisi buralarda tutturmuş Albatros Albatros. Birilerine peşkeş çekiliyor, bunlara hala oy verecek misiniz? Ama çok çalışacağız. İnanıyorum ki Büyükçekmece’yi artık bu zulümden kurtaracaksınız. Biz siyasete millete hizmet vasıtası olarak bakıyoruz.

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün peş peşe katıldıkları mitinglerin sonuncusunu Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi. Mitinge ayrıca, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın katıldı.

Kartal’da düzenlenen törenle Gebze - Halkalı Banliyö Hattı’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra sırasıyla Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü’nde düzenlenen mitinglere katıldı. Günün son mitingini Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyükçekmece'yi şu andaki yönetimden kurtarmaya var mıyız?" diye sordu. Büyükçekmece'yi iki yıl önce ziyaret ettiğini ve toplam bedeli  23,5 milyar lirayı bulan yatırımlarının resmi açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, “Her zaman söylediğim gibi, belediyecilik vizyon işidir. Belediyecilik  proje, gönül işidir. Belediyecilik birikim ister, dinamizm ve bir araya gelme  becerisidir. Belediyecilik tecrübeyle, heyecanı buluşturma sanatıdır. Vadetmek,  söz vermek kolaydır. Seçim meydanlarında 'cek'li, 'cak'lı cümleler kurmak  kolaydır. Zor olan meydanda verdiğin sözü, görevi teslim alınca unutmamaktır.  Mesele meydanlarda vadettiğini millet yetki verince yerine getirmektir. Yani asıl  mesele sözünün eri olabilmektir. Hamdolsun biz işte bunu başardık. Zor olanı yaptık, bunu gerçekleştirdik. Seçim meydanlarında ne vaat etmişsek millet  sorumluluk verince onu hayata geçirdik. Bizim referansımız bu şehre kazandırdıklarımızdır” diye konuştu.

-BUNLARA HALA OY VERECEK MİSİNİZ?-
Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, "Dikkat  edin bunlar denizin altından, üstten değil. Bitmedi, Yavuz Sultan Selim  Köprüsü'nü üçüncü köprü olarak yaptık mı? Osmangazi Köprüsü'nü İstanbul-İzmir için yaptık mı? Dikkat edin bunları Binali kardeşimle beraber yaptık. Bak yaptıklarımızı söylüyorum. Bu öyle laf ola beri gele  değil, icraat, icraat... Birisi de buralarda tutturmuş bir Albatros, Albatros...  Nedir bu? Birilerine peşkeş çekiliyor, yani bunlara hala oy verecek misiniz? Ama  çok çalışacağız. Bütün eş, dost, akraba, komşu bunları aramak suretiyle  inanıyorum ki Büyükçekmece'yi artık bu zulümden kurtaracaksınız" ifadelerini  kullandı.

-GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ BÜYÜKÇEKMECE'NİN 25 YILLIK HİZMET AÇIĞINI KAPATACAK-
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda adımlar atmaya devam edileceğinin altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah Metrobüs’ü Büyükçekmece'ye kadar getiriyoruz. Bu projeler için 2019 yazından itibaren çalışmaya başlıyoruz. Millet bahçeleri, millet kıraathanelerini inşallah Büyükçekmecemize getiriyoruz. Mimar Sinan Köprüsü ve çevresini yeniden düzenleyecek, böylece bu hazineyi İstanbul'un önemli turistik mekânlarından biri haline getireceğiz. Yeşil koridorlarla İstanbul'a 37 milyon 240 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıracağız. Büyükçekmece Bahçelievler Mahallesi de bu projemizi uygulayacağımız yerler arasında. Büyükçekmece'de 12,5 kilometre uzunluğa sahip bir yeşil koridor olacak. Belediyecilikte Büyükçekmece'nin 25 yıllık hizmet açığını kapatacak, ilçemizi hak ettiği konuma taşıyacak 25 dev projeyi önümüzdeki dönem hayata geçireceğiz." 

-BANA HER ŞEY BÜYÜKÇEKMECE'Yİ HATIRLATIYOR-
“Büyükçekmece, 31 Mart'ta zafere hazır mısın? Gönül belediyeciliğine hazır mısın? Hizmet siyasetine destek vermeye hazır mısın? Belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor musun?" diye soran Erdoğan’a Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlar hep bir ağızdan “Evet” yanıtını verdi. Erdoğan’da, “Öyleyse gelelim şarkımıza. Benim sesim Binali Bey kadar güzel değil ama yine de fena sayılmaz” diyerek, konuşmasını, "Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi, İstanbul'u, Büyükçekmece'yi hatırlatıyor” sözleriyle tamamladı.

MEVLÜT UYSAL: “BÜYÜKÇEKMECE’NİN SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ”
 Büyükçekmecelilere hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal da “Kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızı ikna edip o güveni, o görevi aldığımız zaman, 31 Mart akşamı Büyükçekmece halkı bu görevi bize verdiği zaman inşallah Büyükçekmece’nin bütün sorunlarını tek tek çözeceğiz” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte sabah saatlerinde Kartal’da düzenlenen törenle Gebze - Halkalı Banliyö Hattı’nın açılışını yaptıklarını belirten Uysal, “Bu hattımızda inşallah günlük bir buçuk milyon yolcu taşınacak. Metrobüs’ü kullanan vatandaşlarımızın bir bölümü bu hattı kullanacak. Rahatlayan Metrobüs hattımızı  Büyükçekmece’ye ve mahallerine, Kumburgaz’a ve de sonrasında Silivri’ye kadar uzatacağız. Yenikapı – Büyükçekmece Metro Hattı projemizi hayata geçirdikten sonra da bu hattı Silivri’ye, İstanbul sınırına kadar ulaştıracağız” diye konuştu.
-GÜZEL OLAN NE VARSA BÜYÜKÇEKMECE’DE DE OLACAK-
Mevlüt Uysal, “Sadece ulaşım değil, ulaşım akslarından altyapısına kadar Büyükçekmece hizmetle buluşacak” diyen Başkan Uysal, “İstanbul’da belediyecilik adına yapılmış güzel bir hizmet var ise mutlaka Büyükçekmece’de bu hizmetlerle buluşacak. Her mahallede anneler çocuklarını parka götürebilecek. İnşallah gençlerimizin spor yapacakları spor alanları kendi mahallesinde olacak. Kadınlarımız için kapalı pazarlar mahallelerimizde olacak” dedi.

BİNALİ YILDIRIM: “MEVLÜT UYSAL İLE BÜYÜKÇEKMECE’Yİ PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ”
Mitingde konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da,
"Mevlüt Uysal'ı Büyükçekmece Belediye Başkanı yapacak mıyız? Hasretin  bitmesini sağlıyor muyuz? Beni de unutmayın. İnşallah” diyerek Büyükçekmecelilerden söz aldı. Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız bugün  Büyükçekmece'de. Bugün rahmetle ve bereketle geldik. İstanbul'u, Büyükçekmece'yi  şaha kaldırmak için hazır mısınız? İstanbul Türkiye'nin lokomotifidir. Biz de bugün karşıdan Kartal'dan trene binerek bu tarafa geldik. Artık trenimiz de çalışıyor. Banliyö hattımız açıldı. İstanbul'a hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Daha çok çalışacaklarını vurgulayan Yıldırım, gönül belediyeciliğini  Büyükçekmece'ye getireceklerini söyledi. Yıldırım, Albatros Parkı'nın farklı bir şekilde kullanılmaya çalışıldığını dile getirerek, "Bunu katakulliyle yemeye  kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası  Büyükçekmece'nin en güzel Millet Bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz. İnşallah  yeşil koridorlarla da Büyükçekmece'yi yemyeşil yapıyoruz. Denizle ormanı  birleştiriyoruz. Sahilleri kesintisiz ve pırıl pırıl yapacağız. Bunu Mevlüt Uysal  kardeşimizle yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yağmur altında gerçekleşen mitingde katılımcılara yağmurluk dağıtılırken, katılımın da beklenen düzeyde olmadığı dikkat çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.