banner460
banner128

Cumhur İttifakında film koptu

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan bugün yaptıkları açıklamalarla Cumhur İttifakının yerel seçimlerde işbirliği yapmayacağını açıkladılar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ‘Cumhur İttifakını’ oluşturan Ak Parti ve MHP arasında bugün film resmen koptu. Gerek MHP Lideri Devlet Bahçeli, gerekse AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptıkları açıklamalarla  ‘Yerel seçimde işbirliği’ yapmayacaklarını açıkladılar.  Her iki lider ‘Cumhur ittifakının devamı’ konusunda ise ihtiyatlı bir dil kullanarak ittifakın devam edeceğini ifade ettiler. Tarafsız yorumcular ise bu şartlar ‘Cumhur ittifakının yürümesinin’ şartlarının zorlaştığına dikkat çektiler.

Bahçeli: İttifak beklentimiz yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Cumhur İttifakı'nın bittiğini, MHP'nin yerel seçimlerde kendi yolunu çizeceğini belirtti. “Kronikleşmiş süreci uzatmanın alemi yok” diyen Bahçeli, “İttifak beklentimiz yok” ifadesini kullandı

Erdoğan: Herkes kendi yoluna

Erdoğan partisinin grup toplantısında Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Cumhur İttifakı yerelde bitti" açıklaması için "Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem yerel seçimlerde 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Abdülkadir Selvi ise gelinen noktada Cumhur İttifakını sürdürmenin zorlaştığına işaret etti.

İstanbul sıkıntısı mı var?

Öte yandan kimi yorumculara göre ise, ittifanın çatlamasının nedeni İstanbul’daki sıkıntı.  Ak Parti’nin bir süredir yaptırdığı araştırmalara göre İstanbul’da yerel seçimlerde oy oranı yeterli seviyede çıkmıyor. İstanbul’u kürt seçmeni kazanmadan kazanmanın mümkün olmadığını gören Erdoğan, MHP ile bağları atarak Kürt seçmene selam çaktı. Kimi yorumlara göre Selahattin Demirtaş bile seçimler öncesi serbest bırakılabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.