banner460
banner128

CHP'Lİ KİRAZ: ÜÇ BİN İTİRAZ YAPTIK BİRİSİ KABUL EDİLMEDİ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz,  itiraz ettikleri üç bin dolayında taşıma seçmenin hiç birinin seçim kurulu  tarafından silinmemesine isyan etti. Kiraz, ‘YSK Başkanı sahte seçmen yok diyor. Gelsin Malatya’ya görsün sahte seçmeni.  Biz bu seçim kuruluna nasıl güveneceğiz’ dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, il başkanlığında düzenlediği toplantıda il bazında yaşanan seçmen kaydırmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.  Başkan Kiraz, üç bin dolayında taşıma seçmen tesbit ettiklerini, itirazlarını yaptıklarını, dört gün içinde itirazın sonuçlandığını ve bir kişinin bile kaydının silinmediğini dile getirdi.  Kiraz’ın açıklaması özetle şöyle:

“Akp bizzat kaybedeceği gördüğü bütün ilçelere yüksek sayıda seçmen taşıyor.  Tesbitler yaptık. Müracaatlarda bulunduk.  Yaptığımız itirazların hiç biri seçim kurulu tarafıondan değerlendirmeye alınmadı.

Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsın 31 Mart’ta kaybedecekler. 31 Mart’ta Mart’ın sonu bahar olacak.

Bütün ilçelerde her kesimin desteğini alan İYİ Parti ile kurduğumuz ittifak ile başarılı bir duruma doğru giderken, bu kez ne yaparlarsa yapsınlar kazanamayacaklar.

Yazıhan’da 1700 seçmen

Akçadağ’da  1860 seçmen tesbit

Toplamda üç binin üzerinde seçmene itiraz ettik. Ama bir  tanesi bile düşürülmedi.  İtirazlarımızı sürdüreceğiz. Seçim kurulu çıksın bir açıklama yapsın. İtirazları neye göre nasıl değerlendirdiniz.

Bu itirazlar için tutanak tutulması gerekiyor.  4 günde sonuçlandırdılar itirazları. Nasıl tesbit ettinizbu kadar kişiyi.

YSK Başkanı sahte seçmen yok diyor. Gelsin YSK Başkanı Malatya’ya görsün. Sahte seçmen var mı yok mu?

24 Haziran seçimleri ile kıyasladığımızda ilçelerede seçmen patlamış. Kış günü nüfus patlamış. Akçadağ’da 7 bin seçmen taşınmış. 20 bin den 27 bine çıkmış. Bu kış günü 7 bin kişi Akçadağ’a taşınır mı? Tüm bunları, bu abes durumları seçim kurulu nasıl bunları görmez.

Yazıhan’da kış günü 3 bin nüfus seçmen taşınmış.  9. 500 olan seçmen sayısı 12.000’e çıkmış. Kaybedeceklerini gördükleri yere seçmen taşımışlar.

Orada oturmayan, orayı hiç görmemiş vatandaş Yazıhan’a başkan seçmen seçecek. Akçadağ’ı hiç görmemiş seçmen Akçadağ’a başkan seçecek.

Milli irade diyorlar, hile ile sahte seçmen ile seçim kazanmaya çalışıyorlar, seçim kurulu da bunu görmezden geliyor.

Tesbit edemediğimiz de çok sayıda seçmen var. Kolluk gücümüz yok, jandarmamız yok.  Biz kendi üyelerimizle bunu tesbit etmeye çalışıyoruz.

AKP’nin aday adayları şunu itiraf ediyor.

Ben diyor ‘Binlerce seçmeni buraya taşıdım’ diyor. Hekimhan’da diyor. Basına kamuoyuna  konuşuyor bunu. Bütün aday adayları yarın ben aday olurmuyum ilçelere seçmen taşıdıklarını itiraf ediyorlar. Doğru öyle bir seçmen yok. İtiraz ediyoruz. Düşürmüyorlar.

Aday adayı diyor ki, ‘AKP bizi adam yerine koymadı’ diyor.  16 yıldır milleti adam yerine koymadı ki, şimdi sizi yeni adam yerine koymuyor. Adam yerine koyulmamamın eziyetini bütün vatandaşlar yaşıyor.

İirazlarımızı sürdüreceğiz. 

Şimdi biz bu seçim kuruluna nasıl güveneceğiz. Üç bin seçmenden hiç birini düşürmüyorsun. Ama yine deitirazımızı sürdüreceğiz. Herkes elini vicdanına koysun.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.