banner460
banner128

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden Ahmet İsvan’a saygı

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu Mimaroba Mahallesi, Büyük Atatürk Parkı Yelken Kafe’de gerçekleşti.Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşen meclis oturumunda geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden İstanbul eski Belediye Başkanı Ahmet İsvan saygı ve rahmetle anıldı.

“İsvan, insani yönü ile de örnekti”

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ahmet İsvan’ın belediye başkanlığı döneminde önemli hizmetlere imza attığını, Halk Ekmek Projesi ile de İstanbul halkını ucuz ekmekle tanıştırdığını, hizmetlerinde ve almış olduğu kararlarda her zaman halktan yana tercih kullanan efsane bir belediye başkanı olduğunu belirterek; “Bende belediyecilik yaşamında kendisinden çok şey öğrendim. Sadece iyi bir belediye başkanı değil insani açıdan da örnek bir kişilikti. En son 3,5 ay önce kendisini ziyaret edip elini öpmüştüm. 94 yaşında aramızdan ayrıldı. Kendisini şahsım ve belediye meclisimiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

“Yolsuzluk ve hukuksuzluklara izin vermedi”

CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış, İsvan’ın her türlü haksızlık ve hukuksuzluğun üzerine kararlılıkta gittiğini söyledi. Tanış, Ahmet İsvan’ın Türkiye’nin en zor dönemleri sayılan 1973 – 1977 yılları arasında görev yaptığını ve görev süresi içerisinde kaçak yapılaşmaya göz yummadığını belirterek; “Ahmet İsvan, belediyedeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine kararlılıkla giderdi. İstanbul Belediye Başkanı olarak güç sahiplerine direnerek kaçak yapılaşmaya karşı hukukun yanında cesaretle durup asla taviz vermedi ” dedi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol’da grubu adına Ahmet İsvan’ı saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Çakmaklı Cumartesi Pazarı Hicaz Sokak’ta

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından bir önceki oturumda ilgili komisyonlara havale eden maddeler görüşüldü. Gündemde yer alan Çakmaklı Mahallesi, Harbiye Caddesi üzerinde Cumartesi günleri kurulan semt pazarının Hicaz Sokağa taşınması konusu oybirliğiyle kabul edildi. İçişleri Bakanlığı kararıyla 2018 yılından itibaren sabit kapalı pazar kurulmasının zorunlu olacağını hatırlatan Başkan Akgün; “2018 yılına kadar Cumartesi pazarı Hicaz Sokak’ta halkımıza geçici hizmet versin. 2018 yılından itibaren eski okul yerini kapalı pazar yeri olarak düzenleyelim” önerisinde bulundu. Öneri oy birliğiyle kabul edildi.

Pazar tezgahı nakil ücretleri belirlendi

Gündemde yer alan semt pazarları tezgah devir ücretlerinin belirlenmesine ilişkin madde de komisyon raporu doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre, kapalı pazar yerlerinde tezgah devir ücreti 3 bin TL, açık semt pazarlarında 2 tezgah yeri 2 bin TL artı her tezgah içinde bin TL olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.