banner460
banner128

10 aylık oğlunu öperek mezara koydu

 

 

Şehit Nurcan Karakaya ve 10 aylık oğlu Bedirhan Mustafa’nın cenazeleri törenin ardından İlçe Mezarlığı içerisindeki şehitliğe götürüldü. Ardından burada sırayla anne ve oğlunun cenazeleri yan yana toprağa verildi. Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, minik tabutundan çıkardığı oğlunun kefene sarılı bedenini son kez öptükten sonra kendi elleriyle kabre koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Şarkışla'da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde toprağa verildi.

 

Anne ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla Kayseri'ye gönderildi. Cenazeler daha sonra karayolu ile Nurcan Karakaya'nın Şarkışla ilçesi İstiklal Mahallesi Bahar Sokak'taki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından anne ve bebeğinin cenazeleri, Şarkışla Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

 

Şehitler için daha sonra Şarkışla Kaymakamlığı önündeki meydanda tören düzenlendi.

Törende bir süre şehit eşi ve bebeğinin tabutuna sarılan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Şehit Nurcan Karakaya'nın annesi Suudiye Demir (57), kızının tabutuna sarılarak, "Yavrum, yavrunu da aldın gittin." diyerek ağladı.

Asker üniforması giyen iki çocuk, bir süre tabutların başında bekledi. Vatandaşlar, sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Şehit Karakaya ve bebeği için ikindi vakti ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin eşi Serkan Karakaya ile Nurcan Karakaya'nın tabutuna omuz verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 11 aylık bebeğin tabutunu bir süre taşıdı.

Cenazeler, Şarkışla Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'nun yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, milletvekilleri, Sivas Valisi Davut Gül, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, diğer yetkililer, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ AĞLATAN CENAZE TÖRENİNDE KONUŞTU: BURADA BİR GERÇEĞİ TÜM DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan hain saldırıda eşi ve bebeğini kaybeden astsubay Serkan Karakaya ve acılı aileye başsağlığı diledi.

Erdoğan cenaze namazından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Saygıdeğer kardeşlerim, hanımefendiler beyefendiler, aziz Müslümanlar her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize, öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza bu iki şehidimize öncelikle Allah’tan rahmet diliyoruz.

Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.

Yerleri belli ve peygamberimize komşu. Böyle bir makama uğurluyoruz. Ancak burada bir gerçeği, sizlerin şahsında tüm milletimize, dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz.

Tabi bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok. Özellikle son haftalarda son yıllarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Ve bunlarla mücadelemiz inşallah son terörist kalıncaya dek devam edecek.

Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olmak suretiyle bunlara yol veriyor, yol açıyorlarsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Biz bunların peşini bırakmayacağız.

Kardeşlerim idam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz ki, bunlar bu yaptıkları katliamla bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Ve bununla ilgili de inşallah atacağımız adımlar yakındır.

Şunu bilmenizi istiyorum, Hans ne der, Corç ne der biz buna bakmayız. Allah ne der biz buna bakarız. Biz şehide ve yavrusunu uğurluyoruz. Ama Serkan yavrumuza da sabırlar diliyorum. Biliyorum ki sizler oradaki bu görüşmeyle birlikte belki sizin o çağrınıza karşı farklı bir sada ile gelmenin o da huzuru içinde oldu. Ama bundan dolayı da hiç rahatsız olmayacağız. Çünkü bu yolculuk farklı bir yolculuk. Bunlar birer vesileydi.

OĞLUNU ÖPEREK KABRE KOYDU

Şehit Nurcan Karakaya ve 10 aylık oğlu Bedirhan Mustafa’nın cenazeleri törenin ardından İlçe Mezarlığı içerisindeki şehitliğe götürüldü. Ardından burada sırayla anne ve oğlunun cenazeleri yan yana toprağa verildi.

Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, minik tabutundan çıkardığı oğlunun kefene sarılı bedenini son kez öptükten sonra kendi elleriyle kabre koydu. Bu anlar ise cenazede bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından anne ve oğlunun mezarları güllerle kaplanırken, özellikle küçük çocukların minik Bedirhan Mustafa’nın mezarına ilgi gösterdikleri görüldü. Cenazelerin defninin ardından tabutlarına sarılı bayraklar ve fotoğraflar, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz tarafından yakınlarına teslim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.