banner460
banner128

Sevgili okuyucular, dostlar, Fransa’dan merhaba;

İlk yazımda, e kısaca öz geçmişimi kaleme alarak sizlere kendini tanıtmak  istiyorum.

Malatya’nın Hekimhan ilçesi Kozdere mahallesinde (köyü) doğdum. İlkokulu Kozdere köyü ilk okulunda; orta, lise ve Teknik lise eğitimimi Türkiye’nin değişik bölge ve şehirlerinde tamamladım.1981 yılında kısa bir dönem Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisine devam ettikten sonra okulu terk ettim ve iş hayatına başladım. Sekiz yıl İstanbul’da makina teknisyenliği yaptıktan sonra, 1989 yılının Nisan ayında Fransa’ya gitmek zorunda kaldım. O yıldan bu yana, Fransa’da “Boulangerie-Pâtisserie” (fırın) ve restoran işletmeciliği yapıyorum. Türkiye’de yaşarken Fransa’ya gitme fikrini bazı dostlarla paylaşıyordum. Almanya’da yaşayan dostlarım yurtdışına gitmememi, çünkü orada yaşamın çok da kolay olmadığını birçok sıkıntının yaşandığını anlatıyorlardı. Yıllar sonra, yaşam içinde bunların ne kadar gerçek olduğunu şifayen öğrendim. Başta en büyük sorunun dil sorunu olduğunu, yani sıra sosyal, kültürel sorunların olduğunu; en önemlisi bizim gibi ülkelerden gelen insanların ruhsal çöküntü yaşadığını öğrendim. Bu sorunları yaşamama rağmen hayata tutunup bu ülkeye entegre (adapte) olmak için kendimi zorladım. Ne kadar başarılı oldum bilmiyorum. Ama hayat bir şekilde devam ediyor. Ana fikriyle 32 yıllık Fransa maceramı devam ettiriyorum. 

Bu tanışma yazımdan sonra Türk kökenli bir göçmen gözüyle; , yoğunluklu olarak Fransa’nın; sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel konulardaki durumuyla ilgili  bilgiler; burada yaşadıklarımızı, yaşananları  sizlerle paylaşmaya çalışacağım.   Kendisi dışarda, yüreği içerde bir vatandaş olarak Fransa'dan Türkiye'ye bakacağız. Buradan bakınca Türkiye nasıl görünüyor. Buradaki insanlar Türkiye'ye nasıl görüyor. Bu benzeri konulara değineceğiz.   Umarım karşılıklı bir sinerji yakalarız. Fikirlerimi ve yazılarımı yayınlamak için bana cesaret ve imkân veren sevgili Erhan Kızılyar beye çok teşekkür ediyorum.

Yeni bir gün, yeni bir umut diyerek Durum Gazetesi okuyucularına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

10 Temmuz 2021

Folschviller, Fransa.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.