banner460
banner128

Az çok hikayelerini biliyordum. İzlemiştim bir kaç maçların. Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Eda Erdem, Hande Baladın biliyordum isimlerini bazılarının. İtalya’dan sonra ABD’yi de yenerek finale çıktıklarını ve finalde Çin ile karşılacaklarını öğrenince, ‘Bu maçı kaçırmamalıyım. Muhtemelen de yeneceğiz’ diye düşündüm. . Bir de ABD maçıyla ilgili haberlerde bir Melisa Vargas’tan bahsediliyordu doğrusu kimdi bilmiyordum. Çok ta fazla merak etmedim. 

*

Pazar Akşamını Pazartesi’ye bağlayan gece saat 02.00 gibi televizyon başındaydım. İlk seti kaçırmıştım. Ama kazanmıştık. İkinci set oynanıyordu. Fakat takımın bazı oyuncularında bir tutukluk vardı.  Ve o set gitti. Oldu durum 1-1.  Çin’in bazı oyuncuları müthiş oynuyordu. ‘Kolay bir maç olmayacak’ diye düşündüm.

*

Üçüncü sette  sahada bir Ebrar Karakurt fırtınası esmeye başladı. Kısa süre sonra O’na Eda Erdem de eklendi. Bir de ikinci sette başarılı oynayan bir Gizem Örge vardı, o aynı başarıyı sürdürüyordu.  Ve  tabi Melisa Vargas..Takım tüm ekip olarak iyi oynuyordu. Ve seti kolay aldık.  ‘Şampiyon olacağız’ inancım geri geldi.

*

Ama dördüncü set hiç öyle başlamadı. Çin fırtına gibi girdi sete. Kısa sürede 6-2 gibi bir sonuca ulaştılar. Ama biz bu takımdaki Melisa Vargas’ı çok ta fazla merak etmemek ile hata etmişiz. İşte o anlarda o kız sahne aldı. Toplara öyle vuruyuordu ki çıkarılması mümkün değil. Yetmiyor blok ta yapıyor sayı alıyordu. 4 sayıyı üst üste aldı ve durum 6-6 oldu. Maç geri geliyordu. O na Zehra Güneş te eklendi. Gizem Örge yine başarılı şekilde topları topluyordu. Ve takım sete tüm gücüyle ağırlığını koydu. Sonuçta da set geldi. Türkiye tarihinde ilk kez bayanlarda Dünya Şampiyonluğu’nu kazandı.

*

Gizem Örge, Zehra Güneş ve Melisa Vargas rüya takıma da seçilirken, Melisa Vargas turnuvanın da en değerli oyuncusu seçildi. Hak etmişlerdi.

*

Saat sabah dörde geliyordu. İyi ki seyretmiş ve genç bayanların yazdığı bir tarihe canlı olarak tanıklık etmiştim. Hepsine yürekten teşekkürler. Federasyona, onları Türk voleyboluna kazandıran kulüp takımlarımıza, hocalarına, ailelerine ve tabi kendilerine teşekkürler.

*

Bir teşekkür de Ali Koç’a

Ve sonra kulüp takımları dedim de Milli Takım kadrosunda yer alan;  Eda Erdem,  Melisa Vargas, Gizem Örge, Aslı Kalaç, Cansu Özbay’ın Fenerbahçe’de olması dikkatimi çekti.  Ki ikisi; Melisa Vargas ve Gizem Örge Dünya Rüya takımında.

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde futbolda şampiyon olamamıştı ama, bayan voleybol takımı bu hale geldiyse bu başarı da Ali Koç’un emeği yok mu şimdi?

Peki sadece kadın voleyboycular mı? Kadın boksörler: 2022’de Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında adını şampiyonluğa yazdırmış, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Ayşe Çağırır, Şennur Demir bu başarıya ulaşırken külup başkanlığında kim oturuyordu: Ali Koç.

Peki yine bu yaz başta Barcelona ve Real Madrid olmak üzere bir çok ünlü kulübü peşinde koşturan ve sonuçta 18 yaşında Real Madrid’e imza atan Arda Güler hangi başkan döneminde bu başarıya imza atıyordu: Ali Koç.

Fenerbahçe Futbol takımı şampiyon olamadı diye Ali Koç’u doğal olarak eleştiriyoruz da, bu muhteşem gerçekleri nereye koyalım? Türk Sporuna ayırdığın zaman ve yaptığın katkılar için teşekkürler Ali bey. Sizin de emekleriniz görmezden gelinecek gibi değil.

Bir spor yazarı değilim ama bunlar benim ilk bakışta dikkatimi çeken önemli noktalardı. Mutlaka ismi altın harflerle anılması gereken şahsiyetler vardır. Not edemediğim o kişilere de teşekkürler.

Dünyamızı güzelleştirdiniz.

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.