banner460
banner128

İnsan istekleri sınırsız ve sonsuzdur. Örneğin soğuk kış aylarında yaz’ları hayal eder ve sıcakları bekleriz. Derken gelir çatar Temmuzlar , Ağustoslar ve başlarız yakınmalara. Serin bir rüzgar esse deriz. İşte bitti Temmuz ve Ağustos. Serin Eylül’e girdik giriyoruz. Bakalım bu kez neyi arayacağız veya isteyeceğiz ?

Gerçekten Eylül bir başkadır. Şarkılara , Edebiyata ve şiirlere konu olmuş bir hazan mevsimidir. Özellikle de yapraklar dökülmeden önce aldıkları müthiş güzel renklerle adeta bir renk cümbüşüne dönüşürler. Sanki veda eder gibi renkten renge bürünürler.

Alpay’ın ‘’ Eylül de gel ‘’ şarkısı da bir zamanlar oldukça popülerdi. Gerçi toplumun ve yeni yetme gençlerimizin müzik beğenisi de değişti ya. Şimdi rep müziği dinleyip adeta birey terapisi oluyormuş casına rahatlıyorlar. Yani nerden nereye demek ? geliyor içimden.

İklimler kuşağı gibi genç kuşaklar da isimlendirildiler. Yok efendim neymiş de Y kuşağı veya Z kuşağı daha sonra bu kuşaklar nasıl ve ne olarak adlandırılacak doğrusu merak etmiyor da değilim. Haydi hayırlı olsun bu kuşaklar bizlere ve Vatanımıza demekten de alamıyorum kendimi.

En çok sevdiğim ay’dır Eylül ayı ve sonbahar mevsimi. Bilinç altımı irdeler de masaya yatırmaya kalkışırsam; kim bilir ne tür ruhsal erezyonlar gösterir kendini diye düşünmeden de edemiyorum. Ama yinede Eylül illa da Eylül benim ilgi duyduğum ve duygularımın zirve yaptığı duygusallaşma ruh halidir canım Eylül ay’ı.

‘’ Well come september ‘’ , Hoş geldin Eylül !! Seninle başlamıştı amatörce şiir yazdığım ay. Yine Eylül de aşk kapımı çalmıştı. İlk göz ağrımın ve sevgiyle , aşkla tanıştığım unutulmaz ve iz bırakan bir ay’dır ben de Eylül. Aslında farkındaysanız değerli okur kelimenin telafüzü bile kulağa adeta ritmik ve hoş geliyor Eylül.

Anlıyorum ki bu Eylülde de yine eylülce amatörce şiirler yazacağım. Hakikatleri elimin tersiyle bir nebze öteleyip hayal alemine dalacağım. Bu ben de rutin bir reflex olmuş durumda.

Bitirirken Eylül ay’ı ve daha nice eylüllerde mutlu , umutlu bir yaşam yaşamanızı diliyorum siz değerli Durum gazetesi okurlarımıza.

Eylül güllerin de görüşmek üzere …

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.