banner460
banner128

Uzun bayram tatili bitti. Keyfi yerinde olanlar için uzun falan da değildi aslında. Rüya gibiydi. Göz açıp kapanıncaya kadar bile sürmedi.  Tadı insanın damağında kaldı.

Hayatın sillesini her daim ensesinde hissedenler için hiç bir anlamı olmadı. Ne bayramın, ne de tatilin...

*

İstanbul’da bayramın en çok tartışılan konusunu Esenyurt Haramidere’de yaşanan sel baskınları oluşturdu.

Neler olmuştu hatırlayalım:

-İstanbul’da bayramın ilk günü akşam şiddetli yağış sonrası Esenyurt Haramidere’de yüzlerce bodrum katı, onlarca işyerini su basmıştı.

-Sel baskınlarının yaşandığı gece; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ekibiyle birlikte olay yerindeydi. Keza İBB ekipleri de ordaydı.

-Silivri Belediyesi ve Maltepe Belediyesi ekipleri de Esenyurt’un yardımına koşmuştu.

-Sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerinde incelemelerde bulundu.  Üstelik Bakan Soylu çizmesini de giymişti.

-Ardından İstanbul Vali Ali Yerlikaya bir basın toplantısı düzenleyenek sel basıkınıyla ilgili kamuoyuna bilgilendirdi.  Vali Yerlikaya’nın düzenlediği basın toplantısına; Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da eşlik etmişti.

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bayramın ilk günü öğleden sonra şehir dışına çıkmıştı. (O da onun şansızlığı, ne zaman tatile çıksa bir sıkıntı oluyor)

Ardından hepinizin bildiği tartışma başladı.

-Bakan geldi, Vali geldi. İmamoğlu niye tatilde, neden geri dönmedi?

*

-Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı açıklamayla Esenyurt’un geçmişte yapılan hataların bedelini ödediğini" bildirdi.

-Esenyurt’a komşu ve ilçenin on yıllardır gelişmesinin her anını takip  eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘ Haramidere’yi imara kimler açtı, 50-60-70 katlı binaları kim dikti?” diye sorarak geçmiş Ak Partili belediye döneminin yaptığı hataya dikkat çekti.

-Esenyurt’un kurucu Belediye Başkanı Dr.Gürbüz Çapan,Haramidere benim dönemimde imara açılmadı. Bana ‘Sandığa gömülürsün’ dediler ama biz ‘Çamura gömüleceğimize sandığa gömülelim’ dedik imara açmadık ’ açıklamasını yaptı.

*

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir kaç gün sonra dönüp basın toplantısı düzenledi ve kamuoyunu bilgilendirdi.

-İBB tek kişinin aklıyla yönetilmiyor, kollektif akılla yönetiliyor. İBB’de bir kahraman yok, bütün ekibi kahramandır. Arkadaşlarımız gerekeni yapmıştır.

-Ben çizmemi sel basmasın diye daha önceden yaptığımız icraatlerde giyiyorum. Tv önlerinde şov yapmak için değil.

-Haramidere’de dere yatağını ben daraltmadım. İmara ben açmadım.

*

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı tartışmaya. Vali Yerlikaya’nın bilgilendirme toplantısına neden Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe katılmıştı.

Kaftancıoğlu, ‘”Söz veriyoruz bizim dönemimizde valiler devletin valisi olacak” açıklamasını yaptı.

*

Bayramın İstanbul’da en önemli gündem maddesi ile öne çıkan başlıklar böyleydi.

Bu tartışmalar sürerken biz de yaklaşık on yıl önce o günlerde çıkardığımız Gazetem adlı gazetenin   24 Aralık 2013 tarihli manşetini hatırladık.

“Ladies and gentlemen welcome to BETONYURT:

Sıkışalım beyler!”

-Esenyurt’taki beton işgalini konu etmiştik.

Tarih 2013’tü. Fotoğrafta beton yapılardan bir karış toprağı ya da bir ağacı görebilmek mümkün görünmüyordu.

Felaketti.

Büyük çoğunluk, gökdelenlerle gelen rantı paylaşırken, biz o kötü gidişatı dile getirenler kervanına katılmıştık.

Sonra hiç unutmuyorum o sırada görevde olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na bir karşılaşmada  “Betonyurt haberini yapan gazeteci’ olarak tanıtılmıştık. 

Ardından Esenyurt Belediyesi aldığımız üç kuruşluk ilanları kesmişti.

Sağlık olsun.

-Esenyurt betona boğulurken, Haramidere’ye gökdelenler dikilirken, ‘İstanbul’a ihanet ettik’ sözünün en ibretlik örneği olarak Esenyurt’ta yaşanılanlar yaşanırken seslerini çıkarmayanlar “İmamoğlu niye tatilde diye sordular?” ya. 

Diyeceğim o ki; İmamoğlu’nun tatili için yaptığınız eleştiri; Esenyurt-Haramidere’de yaşanan esas sorunu; sebeplerini, sebep olanları unutturmuyor biliyor musunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.