banner460
banner128

ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI

Zaman çabuk hem de çok çabuk akıp gidiyor tıpkı bir çağlayan gibi.Ben bu hafta öğrenci kardeşlerimizin yaklaşmakta olan üniversite giriş sınavlarını hatırlatmak için yazmak istedim.Biliyorum ki göz açıp kapatıncaya kadar karşımıza çıkacak.Bu hatırlatma benim için de geçerlidir.

Eğer biz öğrenciler zamanında gerektiği gibi ders çalışmadan bu; bizler için hayati önem taşıyan üniversite giriş sınavlarına hazırlanmadan , ders çalışmadan hatta çok miktarda soru çözmeden ve konulara hakim olmadan girersek sanırım hedeflediğimiz hedefleri ve girmeyi çok istediğimiz bölümleri hem kazanamayız ve hayal kırıklığına uğrarız demek istiyorum.

O halde halen zaman varken zamanı çok iyi ve bir programla kendimizi sınavlara hazırlarsak yani ders çalışarak hazırlıklı olursak mutlu sona ulaşmış oluruz.Bence ailemize vereceğimiz en büyük ödül bu olabilir.

Biliyoruz ki eğitim gelecekte hayatımızı ve mesleğimizi belirleyecek bir yoldur.Düşünsenize eğitim ve eğitimsizlik aynı olabilir mi ?

Şu an bizden önce mezun olmuş abla ve abilerimizin istedikleri bölümde okumaları , onları mutlu olarak hedeflerine adım adım yaklaşmakta olduklarını görmek ve eğitim konusunda yaptığımız sohbetleri dinlemek bile çok mutlu ediyor.

Markete gider gibi üniversiteye gitmediler,girmediler.Ders çalışarak ve önlerine gelen sınav sorularını doğru cevaplarla cevaplandırarak istedikleri üniversite ve sevdikleri bölümlere girdiler. Şunu çok iyi bilmek zorumdayız ki ekilmeden biçilmiyor.Sınavda karşımıza çıkacak sorulara ders çalışmadan , spor toto oynar gibi tahmin ederek soruların doğru cevaplarını bulamayız , başarılı da olamayız bu kesin ve genel bir doğrudur.

Ben an itibariyle üniversiteye yerleşmiş ve halen okumakta olan ablaları ve abileri kıskanmıyorum ama onlara özeniyorum.Onları mutlu ve yine onlarda olumlu değişikleri fark ederek özeniyorum.Keşke ben de şimdi üniversitede okumakta olan biri olsaydım demeden de edemiyorum.Sınıfta kalmadım eğitimim devam ediyor.Bu yıl hem mezun oluyorum hem de sınavlara giriyorum bu yüzden heycanlıyım.

Abim bu yıl mezun oluyor üstelik de çalışkan ve pratik zekalı.Zaman zaman sınıf arkadaşları onu telefonla arayıp bazı soruların doğru cevaplarını,sınavlarının başarılı geçmediğini kendilerine zaman ayırıp ders çalışıp çalışamayacaklarını soruyorlar kendisine.Abim Mahmut Kemal çok iyi kalpli biri aşkla , istekle arabasına atlayıp gidiyor.İşte bu yardımlaşma , yakınlaşma bile çok güzel bir davranıştır diye düşünüyorum.

Onun için ekmeliyiz daha sonra ekimin sonunda biçim gelir.Hani ata sözümüzde söylendiği gibi ..Ne ekerseniz onu biçersiniz örneğinde ve söyleminde olduğu gibi.

Pandemiden dolayı zamanımız varken neden krizi fırsata çevirmeyelim ? Düşüncesiyle işe koyuldum , kolları sıvadım ve ders çalışmaya başladım bile.Siz öğrenci kardeşlerime de hatırlatmak için yazıyorum.Bu köşemi okuyup bir kişi bile etki altında kalıp ciddi ciddi ders çalışmaya başlayıp sınav sonucunda üniversiteyi yani istediği bölüme girebilmeyi başarırsa çok mutlu olacağım.Nasıl ki güller paylaşılınca gül bahçeleri çoğalırsa ; başarı ve çok güzel davranışların paylaşılması hatta o paylaşma sonucunda başarıya ulaşmanın sonucu da mutlu eder.İşte ben de bir sınav adayı olarak kendime bu yazıyı yazmayı biz örencilere hatırlatmayı manevi ve sosyal bir borç olarak görüyorum.

Bu yıl üniversiteye girecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum.Siz değerli Durum gazetesi okurlarımıza da saygılarımı iletiyorum sağlıkla kalın efendim.Dularınızı bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.