banner460
banner128

Merhaba… Çok severim bu selamlaşma sözünü… İkili iletişimde çok da kullanırım. Arapça’da "rahaba" yani "ferah idi" anlamına gelen ‘rahaba’ kelimesinden türeyen "merhab"a uzanıyormuş kökeni… Yani "ferahlıkla" demek oluyor bu durumda…

TDK’ya göre isim anlamı "selam…" Ünlem olarak "geniş ve mamur yere hoş geldiniz, rahat ediniz, günaydın veya hoşgeldiniz" anlamlarında bir esenleşme, selamlaşma sözü…

Siz de Dijital Dünlük’e hoş geldiniz. Pekiyi neden Dijital Günlük değil de Dünlük… Çünkü bu yazıya son noktayı koyduktan sonra ‘dün’de kalmış olacak her ne kadar ‘gün’de yazmış olsam da… Tabii bu benim fikrim. Eminim karşı pek çok fikir olacaktır.

25 yıldır günlük tutuyorum. Dijital değil. Bildiğiniz defter şeklinde. Saklaması zor bu arada söyleyeyim. Dijitali daha az yer tutar, daha mantıklı günümüzde. Ama kalemle kağıdın buluşması bana her zaman daha gerçek geliyor. Daha kalıcı… Bazen 20 yıl önce yazdıklarımı karıştırıyorum. Şimdi adını ve yüzünü bile hatırlamadığım onlarca kişiyle kesişen hayatlarımızdan kesitler… Zamanda yolculuk yapıyorum sanki o an. "Gerçekten de ben bunları yaşadım" diyorum, çoğu zaman ağzım açık kalarak.

The Notebook diye bir film vardır. Nicholas Spark’ın kitabından uyarlama… Alzheimer nedeniyle hiçbir şeyi hatırlamayan kadına kocası günlükleri yoluyla geçmişi anlatıyordu, aslında kendi kelimeleriyle. Çok şükür henüz ufak unutkanlıklar başlasa da hastalık düzeyinde değil. Öyleyken bile günlükte okuduğum ve kendi yaşadığım bazı olayları bir başkasının başına gelmiş gibi okuyorum ilk başta. Sonra sonra hatırlıyorum, "Aaa evet ya, böyle olmuştu" diyerek.

Gençlik yıllarında yazdıklarım daha isyankarmış mesela… Daha depresif. Bugün bile okuduğumda içim kararıyor. Ama iyi ki de yaşayıp atlatmışım o günleri diyorum. Bugünkü beni ben yapan o günlerdi çünkü…

Şimdi yazdığım günlüklerde ise ülkenin gündemi de oluyor. Yine içim sıkılıyor. Ama hisleri paylaşmak iyi geliyor bir yandan. Anahtar kelime bu galiba: Paylaşmak…

Bazen dünya ve ülke gündeminin bazen de kendi gündemimin bana hissettirdiklerini paylaşmak. Ama dedim ya noktayı koyduğum anda hepsi aslında "dün"de kalacağı için de adı "dünlük" olsun istedim.

O yüzden "merhaba" efendim. Dijital Dünlük’te buluşmak dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Filiz 4 yıl önce

Kuzen yine muhteşem yazmışsın! Tüm yazdıklarina bayıldığım gibi bu da çok ama cok güzel! Her zaman ki gibi sen daima yazmalısın yazdıklarını okumak büyük zevk ve olabildiğince çok kisiye ulasmalı.... Yazmaya devam sakın birakma!

Avatar
Ekselans 4 yıl önce

4, 4'lük bir yazi, elinize saglik

Avatar
Yasemin Karaosmangil 4 yıl önce

Merhaba... Tebrikler, çok güzel bir başlangıç, keyifle takip edeceğim.