banner460
banner128

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı bir kararname ile Silivri Kavaklı’da 172 dönümlük tahmini bedeli 350 milyon TL olan bir arazi Murat Sancak'a tahsis edildi. Ardından da Silivri’de adeta fırtına koptu.

Nasıl kopmasın?

Arazi Kavaklı Köyü’nün bitişiğinde. Planlara eğitim alanı olarak işlenmiş. Yıllardır geleneksel Kavaklı Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı alan.

Doğal olarak iki karşıt görüş ortaya çıktı.

-Millet İttifakı partileri olayın ‘Tahsis’ değil ‘Peşkeş’ olduğunu ileri sürerek; yapılacak tesisin kimyasal bir tesis olacağını halk sağlığı açısından tehlike arz edeceğini belirterek farklı bir yerde yapılmasının uygun olacağını savundular.

-AK Partililer ve tahsise onay verenler ise Silivri’ye tesisin istihdam olanağı sağlayacağı, ilaç sanayinde dev bir yatırım olacağı ve dolasıyla ülke açısından oldukça yararlı bir yatırım olduğunu belirttiler.

-Silivri Belediye Başkanlığı ise bu arazinin tahsisine yine meskun mahalde kalması, kimyasal bir tesis olması ve çevresel etkilerinin ne olacağının saptanmadığını belirterek karşı çıkmış. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tesisin faydalı olduğunu belirterek,  Alipaşa ve Büyükçavuşlu’da farklı yerler önermiş.

Öyleydi, böyleydi, şöyleydi..

Tahsis nedir, kime yapılmalıdır?

-Devlet tarafından tahsis sadece ve sadece kamu kurumlarına yapılmalıdır. Askeri tesislere, sağlık kuruluşlarına, eğitim kurumlarına.. Özetle her kamu kurumuna arazi tahsisi yapılabilir.

-İkinci olarak bir sağlık tesisi yapıp sağlık bakanlığına, bir eğitim tesisi yapıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek, işletmesi ve mülkiyeti yine devlet kurumunda olacak tesisler için devlet arazi tesisi yapabilir.

-Devlet hiçbir özel şahsa, özel işletmeye ne olursa olsun  (ister üniversite, ister sağlık kuruluşu , ister başka eğitim kuruluşu) arazi tahsis etmemeli.  Ederse etmediklerine karşı haksızlık yapar.

Şimdi deniyor ki, Murat Sancak’ın yapacağı tesis  ilaç sanayii olduğu için ülke açısından oldukça faydalı bir yatırım artı Silivri’de insanlara istihdam olanağı sağlayacak.

Peki o zaman şu sorunun yanıtını vermek gerekiyor.

-Silivri’de arazilerine para vererek satın alan kişilere ait özel sanayii kuruluşları istihdam sağlamıyor mu? Onlar ülke için yararlı üretim yapmıyorlar mı? Onlar niye paraları ile arazilerini alıyor da ,  Sayın Murat Sancak’a arazi tahsis ediliyor.?

-Üniversite yeri diyerek özel üniversitelere de arazi tahsisi olmamalı. Sadece devlet üniversitelerine verilecek ise itirazım yok.

-Selimpaşa’da yıllar önce Kadir Has Üniversitesi’ne tahsis edilen o muhteşem arazinin ülkeye ve Silivri’ye katkısı nedir?

Madem eğitim kurumu yapıp, kendi işletecek alsın parasıyla araziyi o zaman? Niye bedava verildi o muhteşem arazi.

-Selimpaşa’da Kadir Has Üniversitesi’ne verilen arazi Devlet tarafından yapılacak bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne verilse ve orada bir hastane kurulsa ; Büyükçekmece-Silivri-Çatalca üçgeninde milyonlarca insana hizmet sunsa daha faydalı olmaz mıydı?

Vurguladığımız gibi kişilere, özel kurumlara devlet arazi tahsis etmemelidir. Bir başladı mı bunun sonu gelmez.

Herkes ‘Hayırlı bir iş yapıyorum’ diye devletten arazi tahsis edilmesini bekler.

Şimdi ben de çıkar derim ki, ‘ Balkanların ve Ortadoğu’nun en büyük çiftliğini kuracağım. Hayvancılık yapacağım. Hayvan ürünleri sağlayacağım. Vatandaşa peynir, süt, yağ, et  sağlayacağım. Devlet bana 100-150 dönüm Silivri veya Çatalca’dan arazi versin. Bir de Ziraat Bankası’ndan şöyle 100 milyon hibe .”

Ne olacak şimdi?

Haksız mıyım.

Ya da böyle bir talepte bulunacak olan;  Ayşe, Fatma, Sevginar,  İrfan, Müge, Zeynep, Eren, Cem, Servet haksız mı olur?

Silivri’deki arazi tahsisini biraz da böyle değerlendirmek lazım.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.