banner460
banner128

İktidar Partisi AK Parti halkının yüzde doksandokuzunun müslüman olduğu ülkemizde mutaasıp ve dindar bir eksende adeta din’i bir parti görüntüsü yayarak dalga dalga büyüdü iktidar oldu.Hedef kitle belirdi tıpkı oltaya takılan et veya yem doğrultusunda oltaya gelen eğitimsiz ve biat kültürüne çok yatkın teslimiyetçiler tarafından çok tutuldu çok sevildi hiç sorgulanmadı sadece iktidara teslim olan milyonlarca vatandaşımız oluştu.

Yaklaşık kırk yıldır siyasetin içinde bulunan Sn.Erdoğan milletin kodlarını da çok iyi çözmüş olmalı ki hep damar’a oynadı. “Ezanlar susmayacak bayrak inmeyecek” ve “Biz tek milletiz”gibi kulağa hoş gelen ve milli duyguları coşturan bu ve buna benzer yüzlerce sloganlara şiirimsi ve melodik ahenkle çok da ritmik bir ses tonuyla yıllarca bu söylemleri seçim meydanlarıda anlatıp durdu.

Biz bunları yapılmakta olan bir binanın kolon ve kirişleri olarak kabul edip ; filtrize ederek analiz edersek göreceksiniz ki iktidarın ne ? olduğu ve ne olmadığı çok netleşecek.Arada “Filistinli kardeşlerimiz” senaryosunu da sahneye koyup artık bir Dünya müslümanlar liderliği havası vermeye başladı.Afganistan’a yardım,  Pakistan’a yardım,yok hastane,  yok Afrika’ya yeryüzü doktorları bu ve buna benzer taktik ve yöntemlerle gönülleri feth etti.Bu ve buna benzer bir çok örnekler vermek mümkün zira bunları ap açık ve medyayı da kullanarak yaptı.Yükseldi yükselebildiğince bu projeyi çok iyi hazırladılar.Buna oynadılar.Kısmen başarılı da oldular halk nezdinde.

Oysa Türkiye’mizin ihtiyacı ve gereksinimleri bu değildi.Kendi vatanımızın eğitimi,ekonomisi,dış politikası adalet ve hukuku ileri demokrasilerde olmazsa olmaz ilke ve prensiplerdi.Bunu teoride çok konuştular çok demeçler verdiler çok reklam yaptılar ama hepsi teoride kaldı.Bırakın pratiğe dökmeyi yanından bile geçmediler.Aslında kalkınmak için kalkınmamak için ve krize girmek için çalıştılar.Ama bilerek ama bilmeyerek.Bilmemelerini kabul etmiyorum.Madem ki bilmiyorlardı o halde bu misyonu neden üstlendiler yıllarca iktidarda kaldılar.Seçimlerde oy ve oy sandıklarına neler yaptıklarını yapabileceklerini çok iyi anlamış bulunmaktayız ki yapmamaları için her tür önlem alınıyor artık rakip partiler tarafından.

Gelinen nokta itibariyle çıkmazlardayız.Hazine tam tıkır.Döviz yüksek enerji yüksek ve enerjide dışa bağımlıyız.Hepinizin bildiği üzere. Artık akp seçmeni de uyandı gerçeği gördü ve kopmalar başladı nereden anlıyoruz bunu ? Tekrar edilen İstanbul seçimlerinden ve maximum oy farkı bu gerçeği ortaya koyuyor.Eski bakanları,dava arkadaşları parti kurmaya çalışıyorlar.Onları caydırmaya çalışıyor başaramayınca onlarada davamıza ihanet edenler diyor.Şunu asla kabullenmiyor onsekiz yıl sonraki iktidarınızın epi krizi şu ki buza yazı yazmışlar ve güneş doğdu buz eridi.Akp de diğer mazide kalan partiler gibi siyasetteki arşivde yerini alacak almak zorunda zorla iktidarda kalınmıyor.Kalınamaz.Yolcudurlar.Eninde sonunda gitmek zorunda kalacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.