banner460
banner128

CHP Genel Merkezi ve bir çok il ve ilçe örgütü binalarına ‘Sınır namustur’ pankatları asıldı.

Biliyorsunuz son dönemde Van ve Hakkari sınırından binlerce Afganlı gencin ‘Kavimler göçünü’ hatırlatırcasına sınırımızdan ülkemize girdiğine şahit olduk. Bu insanların izin olmadan oralardan böyle elini kolunu sallaya sallaya ülkeye girmesi mümkün mü? Asla mümkün değil. Hakkari’de Sınır karakolunda komutanlık yapmış bir insan söylüyorum. Asla mümkün değil.

‘Sınır namustur’. Evet öyledir.  Bu ülke sınırlarını koruyan askerler kanları canları pahasına gecesini gündüzüne katarak ülkenin namusunu korurlar.

...

Hakkari Sınırda görev yaparken bir gün gündüz vakti karakoldan bir TİM  ile çıktım bir başka karakola ziyarete gidiyorum. Sınır boyunca ilerliyoruz. Karşımız İran..  Komşu Karakolun Komutanı Konyalı bir Asteğmen Hasan Kılıç.

Sınır boyunca ilerlerken bir noktada İran tarafında pastarlar gözetiminde grayderlerin tam sınırın karşı tarafında sıfır noktada yol açtıklarını  gördüm. Sınırı bir dere belirliyor. O dereden de yaz olduğu için çok az su akıyor.

İranlıların grayderle yol açarken yer yer tam dere kıyısına yanaştıkları ve bir noktada grayderin çıkardığı kerseklerin deredeki su içine düşerek suyu bizim tarafı doğru yönlendirdiğini gördüm. Yani suyun yatağını değiştiriyorlar. Yarım metre-bir metre var yok.

Nasıl tepemin tası attı. Bağırmaya başladım İranlılara.. Şaşırdılar. Geldi birisi pek anlaşamadık. Sonra arkadan birini çağırdılar. Galiba biraz Türkçe biliyor.. ‘Ne oldu gomitan’ dedi.

-Bakın kersekler suya düşüyor. Su bu tarafa kayıyor. Bizim sınırdan yer alıyorsunuz. Olmuyor böyle. Şu kersekleri çıkarın. Suyun yatağını da bozmayın’ dedim.

Şaşırıp kalmış gibi arkadaşlarına döndü anlatmaya çalıştı. Arkadaşları da kendi aralarında bir şeyler konuştular. İtiraz eder gibi oldular. Baktılar yok ben ısrarcıyım bir kaç pastar gelip kersekleri çıkardı.

,,,

Sonra komşu karakola girince Hasan Kılıç asteğmene çıkıştım.  Çünkü bölge Hasan Asteğmenin karakolunun bölgesi.

-“Burda karakolda yatıp duruyorsun Hasan.. İranlılar sınırı ihlal ediyor senin bölgede” deyince. Bir anda şaşıran Hasan ‘Nerede ya, nasıl ihlal ediyor’ diye sordu.

Anlattım ‘Kerseklerle suyun yatağını değiştiriyorlar. Suyu bizim tarafa yönlendiriyorlar’ dedim.

Hemen çavuşa seslendi..

-“Bir devriye hazır olsun derhal sınıra aşağı gideceğiz’ diye emir verdi.

-‘Ya bırak devriyeyi. Ben çıkarttırdım tüm kersekleri’ dedim.

Yani böyle..

...

Ülkenin sınırını belirleyen derenin içine bir kaç kerseğin düşmesini bile kabul edemez bu ülkenin askeri oralarda ve eminim tüm sınırlarda.

Bir kaç kerseğin dere yatağını değiştirmesine müsaade etmeyen asker o sınırlarda binlerce Afganlının elini kolunu sallaya sallaya bu ülkenin sınırlarından içeri girmesine göz yumar mı?

Size soruyorum. Göz yumar mı? Asla izin vermezler.

E peki niye ve nasıl geldi bu Afganlar. Niye sınırlar bu insanlara açılıyor? Kim bunlar. Bu ülke göçmen cenneti mi? Madem siyasal sığınmacı hepsi genç ve aynı yaştamı olur? Peki sığınmacı ise niye İran bir tane almıyorda hepsi Türkiye’ye geliyor?

-Milyonlarca Suriyeli, şimdi Afganlar.. Ve bilmem ne kadar diğerleri. Bu ülke bu kadar göçmeni kaldırır mı?

Hiç bir ülke kaldıramaz. Neden Avrupa ya da bir başka ülke değil de hep bizim ülkeye geliyorlar? Neden?

CHP’lilerin ‘sınır namustur’ diye pankart asmaları ‘Sınırın korunmadığı’ anlamına gelmiyor. Sınırlar korunuyor. Her asker canı kanı pahasına korur.   CHP’lilerin o pankartları asmaları ‘Bu göçmenlerin girişine izin verilmesine’ tepkidir.  'Kontrolsöz göçmen girişi' hiç bir ülkede kabul edilebilecek bir şey değildir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.