banner128

'Bir süredir havada bulut yok bu ne dumandır!" dizeleri dilinden düşmeyen  Silivri CHP'liler muhtemelen dün akşamdan buyana bolca çiftetelli oynuyor olmalı. Erik Dalı oynayıp oynamayacaklarını ise 31 mart gecesi göreceğiz. 

CHP Silivri Megasaray’da düzenlediği toplantı ile adaylığın açıklandığı yaklaşık 20-25 günlük süreçteki kötü gidişi durdurduğu gibi, tekrar büyük bir moral buldu. Nasıl ki kötü gidişte; bir numaralı sorumlu olarak İlçe Başkanı İbrahim Kömür ve aday Bora Balcıoğlu sorumlu tutuluyorsa küskünlüğün giderilmesi ve birlik beraberlik görüntüsünün sağlanmasındaki başarıda da en büyük rol; İlçe Başkanı Kömür, Aday Balcıoğlu’nun dur. Ve tabi bu küskünlüğün ebedi olmayacağına, partilerine, adaylarına zarar verdiğini görerek, toplantıya katılan Melih Yıldız ve Doruk Bulut’un da büyük katkısı vardır. Bu toplantıdaki görüntünün sağlanmasında bir büyük etkili isim daha vardı: İl Başkanı Özgür Çelik.

*

‘Havada Bulut yok” bu ne dumandır!

Aday 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle Silivri İlçe Başkanlığı tarafından basın mensuplarına yönelik düzenlenen toplantıda açıklanmış, gecenin 12’sin de de ilçe başkanlığında bir aday açıklama toplantısı gerçekleştirilmişti. Her ikisi de doğru tercih değildi. Adaylığı açıklandıktan sonra yaklaşık 25 gün geçmişti. O günden bu yana partinin Silivri’deki önemli isimleri ki, ikisi de favori başkan aday adaylarındandı; Doruk Bulut ve Melih Yıldız aday Bora Balcıoğlu ile yan yana gelmemişti. Doruk Bulut arada bir ‘Destekliyorum’ şeklinde açıklama yapıyor ancak bu ses gaipten geliyordu. Bulut’u ne yeryüzünde ne de gökyüzünde gören vardı. Çünkü CHP Silivri’de hava bulutların görünmeyeceği kadar sisli ve kapalı idi.

*

Wanted: Melih Yıldız

Kapalı idi çünkü partinin en önemli isimlerinden Melih Yıldız’dan hiç haber yoktu. İbrahim Kömür, ecel terleri döküyor olmalıydı. Belki de Yıldız için Kayıp ilanı’ vermeyi düşünüyor ancak hangi gazeteciye ilanı vereceğini kestiremediği için, bundan vazgeçiyor olmalıydı.

*

Kömür’ün büyük gayreti

Daha birkaç gün önce ‘Birlik Dayanışma’ toplantısı yapan İlçe Başkanı İbrahim Kömür;Melih Yıldız ve Doruk Bulut’un katılmamasıyla bu amacına ulaşamamıştı. Ve ondan itibaren tecrübeli siyasetçi bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için tüm gücünü ortaya koymaya başlamış olmalıydı. Ve büyük olasılıklı İl Başkanı Özgür Çelik ile konuştu. Özgür Çelik devreye girdi. Tarafları ikna etti ve ardından hemen bu toplantı organize edildi. Kesin bilmiyoruz ama yüzde 99 böyle geliştine inanıyoruz. Özgür Çelik taraflarla konuştu ve Yıldız’ı toplantıya katılmaya ikna etti. Doruk  Bulut, Yıldız’a göre daha esnekti katılması zaten sürpriz olmadı. Ve CHP’lilerin beklediği o görüntü Megasaray’dan Silivri’ye sunuldu.

*

40 yıllık kayıp dost gelmiş gibi

Melih Yıldız’ın salona girdiğinin anons edilmesi Salonda büyük coşkuyla karşılandı. Yıldız,  İl Başkanı Özgür Çelik’in de bulunduğu protokol masasına bütün salonu dolaşıp herkesle tokalaştıktan sonra geldi. Yıldız’ın gittiği salonun her bölünde kitleler ayağa kalktı bayraklarını salladı. Ve Yıldız’ın protokol masasına gelebilmesi 20 dakikadan fazla sürdü. Hava şuydu. Dersin salona 40 yıldır hasret kalınmış bir dost gelmişti. Belliydiki CHP’liler de bu küskünlükten fazlaca üzülmüş, Yıldız’ın salona gelişiyle de birlikte bu üzüntü büyük bir sevince dönüşmüştü.

Kömür’ün rengi gümüşe döndü  

Herkesin yüzü gülüyordu. Başta da İlçe Başkanı İbrahim Kömür’ün. Sıkıntılı günler nedeniyle Kömür’den öte kararmaya başlamış yüzü gümüş gibi parlıyordu. Altına dönüp dönmeyeceğini seçim gecesi göreceğiz.

*

Erhan Güzel: Yar bana da bir toplantı

Toplantı bitti. Salonun dış kapısına çıktı.  Siyah havalı bir aracın açık arka kapısından bir zatın tüm vücudunun içeri sızıp birisiyle konuştuğuna tanık olduk. Az sonra dışarı çıktı. Çatalca CHP Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, İl Başkanı Özgür Çelik ile derin bir mevzuyu konuşmuştu. Ne mi demiştir. ‘Sayın İl başkanı böyle bir toplantı da Çatalca’ya lazım”. Başka ne diyebilir ki. Orda da aynı sıkıntı sürüyordu çünkü. Böyle bir morale Erhan Güzel’in de büyük ihtiyacı vardı. Söz almış olmali ki konuşmadan sonra yüzü gülüyordu. Yarın bir gün Çatalca’da da benzeri bir toplantıyla karşılacağız muhtemelen.

Geç müdahale Küçükçekmece’de istifa getirdi

Özgür Çelik’in sadece Silivri ve Çatalca’da değil, İstanbul hemen bir çok ilçesinde bu gayreti ve çabayı göstermesi gerekecek. Bayağı yorulacak. Çünkü CHP içinde gerçekten bu anlamda da sıkıntı büyük. Örneğin yarın aday açıklandığında 25 adaylı Avcılar, 18 adaylı Esenyurt’ta da bu sıkıntılar yaşanmayacak mı? Yaşanmaması mümkün mü? Küçükçekmece’de de yaşandı. Yaşandı ve müdahalede gecikince de parti 30 yıllık deneyimli ve sevilen bir ismini kaybetti. CHP İl yöneticiliğide yapan Oruç Oymak partiden ayrıldı. Bunların yaşanmaması için Özgür Çelik’e büyük iş düşüyor.

31 Mart’ta Erik Dalı oynayacaklar mı?

Bir süredir ‘Havada bulut yok bu ne dumandır’ türküsünü söyleyen  CHP’liler; Bulut ve Yıldız’ın gelmeziyle muhtemelen Çiftetelli oynuyorlar.   ‘Erik Dalı’ oynayıp oynamayacaklarını ise 31 Mart gecesi göreceğiz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.