banner460
banner128

CHP, kendi içinde büyük bir seçim heyecanı yaşıyor bugünlerde. Türkiye’nin geleceğini de etkileyecek önemli bir seçim. Sadece CHP’lilerin değil, muhalefetin gözü de bu seçimlerde. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel derken Aytuğ Atıcı ‘ Ben de adayım’ dedi.

*

Ard arda kaybedilen seçimler,    son seçimde yaşanmış hatalardan dolayı Kemal Bey’in artık bırakması gerektiği dillendirilse de, bunun kolay olmayacağı ortaya çıktı. Kemal bey, ‘CHP genel başkanlığı kimseye altın tepside sunulmaz’ diyerek adaylık düşünenlere yönelik sert bir mesaj yayınladı ve devam edeceğini kesin bir şekilde açıklamış oldu.

CHP’de liderliği düşündüğü kamuoyuna yansıyan, bu yönde sürekli arkadan itelenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gelişmeleri; soğukanlı bir şekilde takip ettiği muhakkak. Bir internet sitesi kurularak, ‘Değişime davet’ içerikli bir manifesto yayına kondu. Ancak şu ana kadar Sayın İmamoğlu’nun ‘Adayım’ şeklinde bir açıklaması henüz olmadı.

*  

CHP’de liderliği belirleyecek olan, İl kongrelerinde seçilecek 1200 delegenin altı da birini belirleyecek olan İstanbul olacak. Bu nedenle Genel Başkanlığa giden yolda en büyük mücadele İstanbul’dan geçiyor. İstanbul Kongresini kazanmak her genel başkan adayı için hayati önemde bir kongredir. İmamoğlu için diğer adaylara göre çok çok daha önemli. İstanbul'u alamayan bir İBB Başkanı CHP Genel Başkanlığına aday olabilir mi? Siz sayın İmamoğlu'nun yerinde olsanız, İstanbul Kongresi'nin sonucunu görmeden 'Adayım' diye ortaya çıkabilir misiniz? Seçilecek 1200 delegenin yaklaşık 200'ünün seçileceği İstanbul Kongresi liderliği de önemli ölçüde belirleyecek.. 

İmamoğlu'nun İstanbul İl Kongresi'ni kazanması mümkün mü? Çanta da keklik değil.  İstanbul kongresi tamam olsaydı İmamoğlu şimdiye kadar genel başkanlığa adaylığını açıklardı.  

Denilebilir ki, ‘İmamoğlu adayığını açıklarsa İstanbul seçimlerine katkısı olur’. Olabilir yabana atılacak bir öngörü değil.

İyi de; ya İstanbul’u kaybederse? Ki kaybetme ihtimali de var mı? Var. O zaman bunun ne gibi sonuçlara yol açacağını en iyi Ekrem bey bilir. 'Hadi adaylığını açıkla' diyenlere karşın, İmamoğlu'nun; çok daha dikkatli hareket etmesinin nedenleri vardır. O nedenlerden biri de mutlaka İstanbul seçimleridir. 

Sonuç itibariyle son yıllarda siyasi literatürümüze yerleşen “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ sözü CHP içinde geçerlidir. CHP’de İstanbul’u kazanan CHP Genel Başkanlığını kazanır diyebiliriz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.