banner460
banner128

Silivri Cemevi dün kongresini yaparak, Süheyl Kırkıcı’yı yeniden başkan seçti.

Kongre’nin yapıldığını CHP’lilerin paylaşımlarından öğrendim. CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Belediye eski Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, İBB ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu paylaşımlar yaparak, kongreye katıldıklarını kamuoyu ile paylaştılar.

Paylaşımları görünce doğal olarak ilk tepkim ‘Beni niye davet etmediler?’ sorusunu sormak oldu.

Cemevi Başkanı Sühely Kırkıcı’yı heralde yaklaşık bir çeyrek asırdır tanırım. Aramızda gönül koyacak hiç bir şey olmadı.  Kongre yoğunluğu nedeniyle ‘Unuttu’ diye yorumladım.

Sonra baktım  CHP’lilerden başka hiç bir siyasetçi yok kongrede. “Belediye Başkanı Volkan Yılmaz niye katılmamış ki”  diye düşündüm.

Bugün aradım Başkan Süheyl Kırkıcı’yı bazı bilgiler alıp haber yapmak  ve tabi bizi niye davet etmemiş bunu da öğrenmek için.

Ben sormadan kendi başladı.

-Erhan kongremiz içe dönük bir kongreydi. Cem de eleştirmiş bizi ama, biz kimseyi davet etmedik.

-‘Cem ne yazmış bilmiyorum’ dedim. Çünkü ne yazdığını bilmiyordum. Konuşmayı yapmadan önce okumamıştım ama bu yazıyı yazmadan önce okudum.

- Gazeteci Cem Güner; ‘Kim ayrıştırıyor?’ başlıklı bir yazı ile ‘Cemevi’nin mantolamasını yaptıran, burada yemek veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın davet edilmediğinie’ dikkat çekerek, Cemevi yönetimini  ‘Kongreye katılan eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekür edilip Volkan Yılmaz’ın davet edilmemesini “ eleştirmiş.

- Güner’in düşüncesine katılıyorum. Eğer eski Başkan davet edilip te , şu anki Başkan Volkan Yılmaz davet edilmediyse hiç hoş karşılanacak bir durum olamazdı.  Bir Cemevi yönetimine de asla yakışmazdı.

Neyse ki öğrendik. Kimseyi davet etmemişler.  Ben de boşuna kendime sıkıntı yapmışım. Katılan CHP’lilerde bir düğüne gidecekken uğramışlar kongreye.. Başkan Sühely Kırkıcı gününü belirtmemekle birlikte bir yönetim kurulu listesini kongreden bir gün önce sısyal medya hesabından paylaşmıştı. CHP’liler de ya arkadaşlarından, ya da başka şekilde kongrenin olacağını öğrenmişler demek ki.

Özetle anladım ki, ne Silivri Belediye Başkanı Sayın Volkan Yılmaz’ın ve diğer siyasi parti temsilcilerinin ne de benim ve başka gazetecilerin davet edilmemesi maksatlı bir şey değil. Tamamen, “Salonun darlığı ve hiçkimseyi davet etmeme’ kararının sonucu.

Zaten Silivri Cemevi Başkanı Süheyl Kırkıcı da böyle dışlama ayrıştırma yapacak bir insan değil.

Cemevinin bu konudaki basın açıklaması keşke Güner o eleştiriyi kaleme almadan önce yapılabilseydi. Güner’in eleştirisi  Cemevinin de bir an önce açıklama yapmasını sağlamış görünüyor.  Bu anlamda Güner’in eleştirisi iyi de olmuş diyebiliriz. Ben ve davet edilmediğini düşünen başka isimler de böylece aydınlanmış oldu.  Özetin özeti: SIKINTI YOK!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.