banner128

CHP’nin Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel dün yoğun bir katılımla CHP İlçe binasında seçim startını verdi.

Kimler yoktu ki?

Partinin hafızası sayılabilecek deneyimli isimleri. Kasım Kolcuoğlu ve Fırat Aykut salonda. Durusu eski Belediye Başkanı Engin Akman, kendisi de aday adayı olup aday gösterilmeyen Binkılıç eski Belediye Başkanı Gökay Savaşan orada. İlçe eski başkanları; Süleyman Kolcuoğlu, Naci Özcan salondaydı. Başkan Aday adaylarından Halil Saral ve Yasemin Gök’te Erhan Güzel’i yalnız bırakmamıştı.  İlçe Başkanı Yakup Yaşar, gençlik kolları, kadın kolları, partililer orada . Ve tabi merhum Belediye Başkanı Cem Kara’nın oğlu Selçuk Kara... Cem Kara başkanı saygı ile anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Işıklarda uyusun.

Gözlerin aradığı isimler de vardı. Az sonra.

 Salondan çıkarrken sohbet sırasında yorumu yaptık Çatalca CHP desine çalışmış.

*

Katılanların Hepsinde bir heyecan. Beş yıllık bir hasrete son verme ihtiyacı. Başkan Adayı Erhan Güzel, fena konuşmadı. Atatürk’e atıfta bulunması, Nazım’ın dizeleriyle  bitirmesi katılanlardan yoğun alkış aldığı bölümlerdi.  Konuşmasını yaptığı gün Nazım’ın doğum günüydü. Keşke doğum günününü de kutlasaydı.

*

Birlik ve beraberlik, bütünleşme, kucaklaşma. Bunlar bir örgütün dışarıya karşı verdiği güç işaretleridir. Bir ağaç kendi özünden çürümeye başlarmış. Kendi içinde sağlam duran bir örgüt topluma başarma güveni verir. Toplumu başaracağına inandıramayan bir yapılanmanın başarma şansı oldukça düşük, hatta imkansızdır. Bu anlamda CHP toplantısındaki katılım resmi iyiydi. Resmin iyiliği coşkuyu da artırmıştı.

*

Gözlerin aradığı isimler

Gelelim gözlerin aradığı isimlere. En başta Mehmet Çoban. Mehmet bey, partinin son dönemdeki ilçe başkanı. Başarılı da bir isim. Bir Mimar. İşinden gücünden feragat ederek önemli zamanlarını partisine ayırmış, yıllardır Çatalca sokaklarında, mahallelerinde emek harcamış. Doğal olarak beklentileri var. Bu nedenle aday adayı da oldu. Olmakta doğal hakkıydı. Ama aday gösterilmedi. Sonrasında sitem dolu bir teşekkürü sayfasında paylaştı.

Dikkatli okurlar sitemin aday gösterilen isme değil, aday gösterilme yöntemine olduğunu göreceklerdir. Mehmet Bey karşısında aday oldu diye Erhan Bey’e biraz kırgın olabilir ama nihayeti demokrasi de herkesin 'aday olma hakkı' olduğunu bilecek kadar donanımlı-deneyimli  bir insandır. Kendisi demokrasiyi içselleştirmiş bir politikacı olan Mehmet Bey’in; örgütün eğilimini ortaya koyacak demokratik bir yöntem olan önseçim ya da eğilim yoklaması yapılmayarak, doğrulukları artık tartışmalı olan anket yöntemiyle aday belirlenmesine içerlemesini de, buna tepki göstermesini de anlamak gerekiyor.

İlçe eski Başkanlarından Halil Gök yoktu diyenler olabilecek. Halil bey’in bir sağlık sorunu nedeniyle toplantıda olmadığı öğrenildi. Partinin önemli isimlerinden Taşkan Uysal yoktu. Yine Girgin ailesinden kimse yoktu. Ki son döremlerde Kerem Girgin ailenin politikayla iç içe bir ismi olarak dikkat çekiyordu. Yoktu. Uysal ve Girgin neden yoktu bilmiyoruz.

Ancak tüm kamuoyuna bir izlenimimizi aktarmak isteriz. Hani inatçı bir deveye biraz zorlasınız hendeği atlatırsanız da, inançlı-tutkulu bir CHP’linin ne yapsanız yapın partiye karşı hareket etmesini zor sağlarsınız. Bağırsalar da, kızsalar da, sitem etseler de onlar Atatürk’ün kurduğu partilerini terk etmezler. Adlarına konuşmak istemem ama gözlemim; Mehmet Çoban, Taşkan Uysal, Kerem Girgin de bu isimlerdendir. 

*

Çekişmeli bir seçim bekleniyor

Tüm bu  olumlu yanlarına rağmen CHP’nin Çatalca’da işi kolay değil. Hem de hiç kolay değil. Karşılarında İktidar Partisi’nin mensubu Mesut Üner var. Beş yıldır merkezi hükümetin de desteğiyle bir çok yatırıma imza atmış bir Üner.  Ve yine iktidar desteği arkasında bir isim. Maddi olanakları Erhan Güzel’e kat be kat üstün bir başkan.

Handikapları da var tabi. Her iktidar bir lidere getirdiği yanında götürür de. Küskünler de yaratır. Dışlanmışlıkları da hissettirir. Herkesi mutlu, mesut etmenin imkanı da yokturdur. Ayrıca tarih bize öğretirki, hiç bir güç halkın gücünden daha üstün değildir..

Üstelik genel iktidarın mensubu olarak, genel iktidarın başka dargelirler, emekliler olmak üzere onların üstüne yıktığı ekonomik yükler. Pahalılık, yoksulluk.. Her yanı sarmış; baronlar, fenomenler.. Şunlar bunlar..Bunların hepsi de toplumun yaşadığı, gördüğü şeyler. Siz de yerelde bir çok işler yapsanız da nihayetinde bu iktidarında bir parçasısınız. Bazıları görmese, görmek istemesede; bir çok insan bunun farkında.  Çatalca’da çekişmeli bir yarış olacak gibi.

Erhan Güzel’e de, Mesut Üner’e de başarılar.

Hak eden kazansın derler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.