banner460
banner128

İstanbul’da yerel seçim bir çok ilçede çekişmeye sahne olacak. Adaylar son dakikaya kadar bir oy daha alabilmek için tüm gayretlerini ortaya koyacak. Bazı ilçelerde var ki; onlarda sonuç nerdeyse dünden belli.

Beylikdüzü ve Avcılar ilçeleri  CHP açısından banko ilçeler arasında. Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık ile Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara için seçim tek kale maç gibi. Onlar için amaç farkı daha da açmak olacak. O farkın büyük olması hem ilçe belediye meclisindeki farkı artırmak hem de İBB’ye daha fazla oy kazandırıp fazla meclis üyesi göndermek için olacak. Çalık’ta, Çaykara da rahat olmalarına rağmen rağmen bunun için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.

*

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,  CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş ve yüzlerce taraftarıyla yelekleri giyerek startı verdiler. Moraller yerinde mi. Yerinde. Beylikdüzü STK açılışında İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş’a sormuştum: ‘Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Hedef nedir? ” diye.  Yanıtı ‘ Farklı kazanacağız. Mecliste üçte iki çoğunluğu alacağız” demişti.  Mehmet Murat Çalık ta aynı beklentisini açıkladı. ‘Beylikdüzü’nde rekor oyla kazanacağız”.

Yaparlar mı? Evet yaparlar. Yaparlar çünkü karşı tarafta Yeniden Refah Partisi de Vehbi Orakçı gibi ilçede kurucu belediye başkanlığı yapmış bir ismi aday gösterdi. Orakçı’nın Ak Parti’den onemli bir oy alabileceğini öngörülüyor. Bu da hiç kuşkusuz CHP’ye yarayacak. Mehmet Murat Çalık ve ekibine, CHP’ye Beylikdüzü’nde ikinci dönem şimdiden hayırlı olsun. Biz Çalık’ın projelerini bu nedenle de bu lansmanı dört gözle bekleyenlerdeniz. Seçim sonucundan ziyade Çalık’ın vaatlerini bekliyoruz.

*

Gelelim Avcılar’a. Burada  "CHP Adayı olmak, kadir gecesi doğmak gibi" bir şey. Utku Caner Çaykara’da böyle. Genç bir arkadaş. Kendisiyle tanışıklığımız yok ama ismini çok sık duyuyorduk. Tanıdık değil ama bildik bir arkadaş.  Muhtemelen o da bizi biliyor. Tanışacağız bu şanslı vatan evladıyla.

Keşke ön seçimle gelseydi. Keşke Avcılar’dan başvuran 25 aday içinde olsaydı. Şimdi kendisini de aynı şeyi düşünüyordur eminim. ‘Keşke ben de zamanında Avcılar’dan başvursaydım da öyle adaylaşsaydım.”  diyordur.  Öyle olsaydı doğal olarak yaşanan şu kırgınlıklar yaşanmazdı. Çaykara’nın seçim çalışmaları kapsamında gönül alma ziyaretleri yaptığı dikkatlerden kaçmıyor. İyi de yapıyor.  Turan Hançerli, Atilla Süne, Akay Tanbulut ziyaretlerini bu kapsamda değerlendirebiliriz.  Avcılar’da partiye yıllarını vermiş partinin önemli isimler; ne kadar üzgün, kırgın olsalarda partileri aleyhlerine çalışmazlar ve Utku Bey’e de destek olurlar.   Çaykara gönül alma ziyaretlerini sürdürecektir.  Onun dışında çalsın sazlar oynasın Çaykara ve CHP’liler.  1999’dan bu yana sürekli CHP’nin kazandığı ilçede farklı bir sonuç abesle iştigal olur.

Biz Çalık gibi Çaykara’nın da Avcılar’da neler yapacağın merak ediyoruz. Merak ediyoruz çünkü;kusura kalmasınlar da Avcılar’da başkanlık yapanlar rahatlık nedeniyle çok ta göze giren işler yapamadılar. Yapamadılar ki, CHP burada sürekli başkanlarını yeniden aday göstermedi. Umarız Çaykara güzel projeler sunar, yapar ve bizlerde kendisini alkışlarız partisi de bir beş yıl sonra kendisini  yeniden aday gösterir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.