banner460
banner128

Antalya Manavgat’ta saat 12.00 sıralarında aynı anda dört yerde birden yangın başlıyor. Gelde tesadüf de şimdi?

Yazıyı kaleme aldığımız saat 22.30 sularında Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli; Kalender, Yeniköy, Çolaklı, Evrensekiz'de mahallelerin bir kısmının tahliye edildiğini 28 mahalleye de enerji nedeniyle su verilemediğini açıklamış bulunuyor..

Peki sadece Manavgat mı?

Şimdi geçen üç dört güne bir göz atalım.

***

24 Temmuz

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı.

26 Temmuz

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan orman yangınında 3 dönüm alan zarar gördü.

27 Temmuz

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çıkan yangında meşe ve pırnal ağaçlarının bulunduğu 10 hektarlık alan zarar gördü.

28 Temmuz

Adana'nın Sarıçam ve Çukurova ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı.

28 Temmuz

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkarken, bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. (Kadirli de 24 Temmuz’da da yangın çıkmıştı)

28 Temmuz

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıkarken, havadan ve karadan söndürme çalışması başlatıldı.

28 Temmuz

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde çıkan orman yangınında 10 dönüm alan zarar gördü.

***

Son dört beş güne baktığımızda hemen her gün ülkenin bir yerinde yeşil alanlar yanıyor. Bugün ise Manavgat ile beraber; Kırıkkale, Mersin, Adana ve Osmaniye illerinde yangınlar çıktı.

Bu sonuç bizlere şunu apaçık gösteriyor. Ormanlarımızı koruyamıyoruz.  Yeşil alanlarımıza sahip çıkamıyoruz.  Tarım ve Orman Bakanlığı yangın çıktıktıktan sonra yara sarmaya çalışıyor. Yangına karşı önlem alma konusunda yetersisiz.

Aynı anda ilçenin dört yerinde yangın çıkacak. Biz de buna tesadüf diyeceğiz?

Umarım sorumlular bulunur ve gereken şekilde cezalandırılır..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.