banner460
banner128

Dünyamız, yüzyıllardır asalakların diğerlerini sömürerek yaşadığı bir dünya. Belki tüm evrende de aynı, henüz bilemiyoruz. İnsanlar insanların, ülkeler ülkelerin, güçlüler zayıfların sırtından geçiniyor, düzen böyle. Biraz zora girdiklerinde savaşlar çıkartılıyor, yeni fırsatlar yaratılıp başka biçim ve hayatlarda sömürü yine başlıyor.

*

Peki bu genelleme dışında, sizin asalağınız oldu mu hiç? Ya da çok yakınlarınızdaki asalakları keşfedip, arkadaşlarınızın sırtından geçinenleri uzaktan gözlemlediğiniz.

Benim oldu, yakından izlediğim bazı asalaklarla tanıştım. Kendi asalaklarımı hayatımdan eledim, dostlarımın bazılarına ise ne yazık ki anlatabilmeyi başaramadım. Görmek istemediler.

*

ASALAK TDK ya göre;

1. bir canlının üzerinde ya da içinde sürekli ya da geçici olarak yaşayan, ondan beslenen başka canlı. “Asalağın üzerinde yaşadığı canlı ondan zarar görür"

2. başkalarının sırtından geçinmeyi huy edinmiş kimse.

Asalakların en önemli özelliği, asalak olduğunu beslendiği kişiye mümkün olduğunca farkettirmemesi. Bunun için her yol mübah. Yaşam kaynaklarına ustaca davranıp, onlara faydalı olduklarına inandırırlar. Dünya iyisi ve tatlısıdırlar. Sizi düşünürler, mutlu olmanızı isterler. Esprileriyle sizi güldürürler, hoşsohbettirler.

Ağlarını örerken kullandıkları başlıca yöntem “Duygusal Manipülasyondur”. Mağdur rolü oynamak en iyi yaptıkları iştir. Bütün dünya onlara karşıdır, hep sorunları vardır, hep kaybedendirler. O kadar acındırırlar ki kendilerini, kahrolursunuz, tüm kanınızı vermek istersiniz. Ya da aşırı sempatik davranırlar. Hep bir bahaneyle övgüler yağdırmak, minnettarlık göstermek ve göz boyamak başlıca taktikleridir. Çok rahat yalan söyleyip, sizin özel hissetmenizi sağlayabilirler.

Bir asalağı, başkasının sırtında beslenirken daha iyi farkedersiniz. Sizin sırtınızda yaşıyorsa görüş açınız zayıflayacağı için görmeniz çok zor olur.

Kendimizin, ailemizin, dostlarımızın ve dünyamızın zarar görmemesi için, güzelliklerin yaşayabilmesi için asalakların çevremizi sarmasına izin vermeyelim.

Unutmayalım ki;

"ASALAĞIN ÜZERİNDE YAŞADIĞI CANLI ONDAN ZARAR GÖRÜR!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.