banner460
banner128

En bomba haber toplumu harekete geçiren haberdir

“Yemekhane kartımda sadece bir lira kalmış.”... ‘Ne gidecek yerim var ne de yaşamaya değer bir hayatım” mesajlarının ardından hayatına son veren Sibel Ünli’nin yaşadığı dram hepimizin yüreiğini parçaladı. İnsan olarak acı duyduk. Suçluluk duyduk.. 

“Sıcak odalarımızda sıcak çaylarımızı yudumlamak’ yaşama sevincimiz yetmedi. Hayatın ancak paylaşınca güzel olduğunu bir kez daha somut bir şekildi yaşadık.

Hz.Ali’nin ‘Bir köyde bir kimse açlıktan ölmüş ise bütün köy suçludur’ sözünü hatırladık.

Ve toplum , ola ki çevremizde ‘Bir kase sıcak çorbaya ihtiyacı olan vardır’ düşüncesiyle harekete geçmeye başladı.

İlk Garip Dede Cemevi Başkanı Celal Fırat Dede  ‘Dergahımızda öğlenleri aş verilmektedir’ paylaşımı yaptı.  Bu paşlaşımın ardından kendisine ulaştık yorumlarını aldık.. Ve haber olarak haber portalımızda paylaştık.

Haber haber ise, toplumun geniş kesimlerine hitap edebiliyorsa okunuyor.. Bunu bu haber ile bir kez daha teyit etmiş olduk.

Bu haberimiz  yayınlanır yayınlanmaz hızlı bir şekilde takip edilmeye ve ardı ardına paylaşılmaya başlandı. Kısa sürede binleri buldu paylaşan. Onbini geçti okuyan. Bugün ise dört bine yaklaşmış paylaşan, 20 bini aşmış okuyan. Ve paylaşımlardanda görebildiğimiz kadarıyla binlerce yorum..

Peki sonra; ardı ardına yurdun dört bir yanından cemevlerinden benzer açıklamalar gelmeye başladı. En son PS KD tüm şubeleri nezdinde benzer bir duyuru yayınladı.

Eminim ki yurt genelinde bu duyarlılığın ortaya çıkmasında çok küçük te olsa haberimizin bir katkısı var. 

Böyle bir his var içimizde .. Ve bizim için büyük te bir mutluluk. Haberiniz bazılarını harekete geçirebiliyor ve topluma bir katkı sunabiliyorsa gerçekten harika bir duygu.

Şu an bu his içimizde var. Yüzlerce-binlerce haber yapıyoruz ama böyle tepki almamış, böyle bir duygu içinde olmamıştık.

İhtiyacı olan insanlarımıza, genç  kardeşlerimizden birine bile bir kase çorba verilmesine katkımız olmuş ise ne mutlu bize..

Ve bu zor günlerde kapılarını; ihtiyaç sahibi insanlarımıza, öğrencilerimize açan tüm duyarlı kurumlara, insanlara teşekkür etmemiz gerekiyor.

Ve bu arada diğer can dostlarımızı da unutmayalım. Hava kar kış boran.  Bir çok kesimden duyarlı davranışlar geliyor zaten.   Sokaklardaki can dostlarımızı unutmayalım. Onlara yuva yapanlara, mama bırakanlara sonsuz teşekkürler..

Avustralya’ya da büyük geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Dileriz şu savaşmak için oralarını buralarını yırtan büyük devlet adamları Avustralya için de biraz kıçlarını kaldırırlar..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.