banner460
banner128

Altılı Masa liderleri anlaştı ve Milli İttifakı adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı.  Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ayrıca değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bu yazıda; yeniden ittifaka dönüşüyle günün kahramanı olan Meral Akşener’in son bir kaç günde yaşattıkları üzerinde durmak istiyorum.  

*

Geçtiğimiz genel seçimler öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerini vererek İYİ Parti’nin seçime katılmasını sağladı ve İYİ Parti’yi kurtardı. Bugün de İYİ Parti lideri ‘Ya tarih yazacağız, ya tarih olacağız’ diyerek ayrıldığı ittifaka geri dönerek ‘Tarih yazdı’ ve; hem ittifakı, hem kendisini, hem de partisini kurtardı. Akşener ayrılırken farklı bir yürüyüşle tarih yazmayı ima etmişti ama dönüşü de Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini ilgilendiren bir karar olması vesilesiyle tarih yazmak oldu.

*

Bugün sabah ‘Tarih mi yazacaklar,tarih mi olacaklar’ başlıklı bir yazı yazarak, Akşener’in aldığı ayrılma kararıyla karşılaşabilecekleri olasılıklara dikkat çekmiştim. O yazıda özetle İYİ Parti açısından zor günlerin başladığına, kararın Millet İttifakı için de iyi olmadığına yer vermiştim.Akşener geri dönüşüyle hem partisinin hem de kendisinin  karşılaşacağı olumsuzluklara engel olmuştur. Bu anlamda da aldığı karar tarihi bir karardır.  Siyasi liderlik te böyle bir şey demek ki. Bir karar ile; ülkenin, milyonlarca insanın kaderini değiştirebiliyorsunuz, bu anlamda tarihi süreci etkiliyorsunuz. Meral Akşener’in bugün aldığı dönüş kararının; Türkiye için , bu ülke insanı için ne kadar önemli olduğunu siyasi tarih yazacaktır.

*

Sürecte yaşanılanları, nedenlerini, eksikliklerini, fazlalıklarını Akşener mutlaka değerlendirecektir. Bu yönde de mutlak bazı kararlar alması gerekiyor gibi gözüküyor. Bunları giderdiği ölçüde önümüzdeki yıllarda Türkiye siyasetinde çok önemli roller oynayacaktır.

*

Akşener’in dönüşüyle İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Yavaş’ın seçimin kazanılması durumunda Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olarak görev almasını kabul ettirmiştir. Her iki önemli ismin seçim sürecine yeni görevlerle katılmasını sağlamıştır. Bu da seçimin kazanılmasında önemli katkı sağlayacaktır diye düşünüyoruz.

*

Tam yazıyı bitirmiş noktayı koymuştum ki, gözüm televizyona kaydı ve şu paylaşımı okudum.

Akşener’den ittifak paylaşımı:

Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız.”

Yüzüme bir gülümseme oturdu.  “Meral hanım Tarihçi’miydi ne? Tarih ile neden bu kadar ilgili?’ diye kendi kendime sordum ve meraktan google de özgeçmişine bakma ihtiyacı duydum.

-“1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yakın çağ tarihi dalında yüksek lisans, aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Tarihi dalında da doktorasını tamamladıktan sonra 'Tarih doktoru' oldu. 

Bende oluşan soruya ve  karşılaştığım sonuca güldüm.  Gülmek, gülmeye vesile olmak iyi bir şey. Teşekkürler Meral Akşener.

Tüm insanlarımızın yüzünü gülümsetecek günlerin gelmesi dileğiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.