banner128

Bazıları için siyaset işte böyle bir şey. Araya çıkar, makam hırsı girdimi, ne partidaşlık kalıyor, ne yoldaşlık, ne yol arkadaşlığı.

Bunun bir örneğine dün Avcılar’da şahit olduk. Avcılar’da CHP’nin aday gösterdiği Uktu Caner Çaykara’nın proje lansmanı vardı.

Çaykara kazanacak aday. Hal böyle olunca kazanması riskli olan adaylara gösterilmeyen ilgi Çaykara’nın programına gösteriliyor. Örneğin; Silivri Adayı Bora Balcıoğlu’nun seçilmesi, Avcılar Adayı Utku Caner Çaykara gibi garanti değil.

Bu nedenle olsa, Bora Balcıoğlu’nun lansmanına sadece bir Parti Meclisi üyesi katılmıştı parti üst yönetiminden. Ne milletvekili vardı, ne il başkanı, ne genel başkan yardımcısı. Katılan Parti Meclisi Üyesi de zaten Silivri eski İlçe Başkanıydı. Berker Esen.

Ama Çaykara’nın lansmanına; Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Milletvekilleri Engin Altay ve Zeynel Emre,  il başkanı Özgür Çelik katılmıştı. Sadece o kadar mı, Avcılar’a 33 kilometre mesafede bulunan Beşiktaş’ın Belediye Başkanı Rıza Akpolat ta salondaydı. Hatta Silivri’de Belediye Başkan Aday Adayı olan Şeref Can Ayata’da ordaydı.

Katılımdaki yoğunluğu görünce ‘Böyle olur kazanacak adayın lansmanı’ yorumunu yapmaktan kendimizi alamadık.

*

Bu arada katılmayanlarda dikkatimizi çekmedi değil. Örneğin Avcılar’ın eski belediye başkanlarından Handan Toprak katılmıştı ama Mustafa Değirmenci salonda yoktu. Galiba Aday adayı olan Ali Rıza Değirmenci de yoktu.  İlçe eski başkanlarından Erdal Nas ordaydı ama partinin Avcılar’daki önemli isimlerinden eski İlçe Başkanı Erhan Bozan yoktu. Bütün bunları geçin, lansmanın düzenlendiği otele en fazla 3 kilometre mesafede bulunan Avcılar Belediyesi’nin mevcut belediye başkanı Turan Hançerli de yoktu. Mesaj göndererek başarılar diliyordu ama salona gelmekten imtina ediyordu. Gelmek isteyen 33 kilometreden geliyordu da gelmek istemeyen 3 kilometreden de olsa gelemiyordu.

Anlaşılan o ki, Turan Hançerli bayağı içerlemiş yeniden aday gösterilmemesine.  Hançerli giderayak açtığı Ambarlı düzenlemesi,  Meraşal Caddesi yayalaştırma projesi dahil bir kaç proje gerçekleştirdi. Ancak bir çok şeyi de yapmadı. BM’lerde konuşmak ile yüzmek ile gündeme geldi sık sık. Gündeme geldiği seylerin başka açılardan faydası olsa da, Avcılar halkının sorunlarının çözülmesiyle uzaktan yakından ilgisi yoktu.  Başarılı bir başkan değildi. Değişmesi gereken başkanlar arasındaydı. Değiştirilmesi de çok yerinde oldu. Tıpkı Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt gibi.

İki hafta sonra ayrılıyorsunuz o çok sevdiğiniz koltuğunuzdan Sayın Hançerli. Hiç gitmeyeceksiniz sanıyordunuz kendinizi değil mi?  Adaylaşma yöntemini beğenmesemde aday gösterilmiş ise bir defa gelip genç bir adaya destek olsaydınız fena olmazdı biliyor musunuz. Sizin takdiriniz gelmemek oldu. Yeni hayatınızda size başarılar.

*

Sevgili okurlar Utku Caner Çaykara’yı birebir tanımam. Adını partide yaptığı görevler nedeniyle biliyorum. Seçimi kazanması kesin. Yol yürüşüyünü görmeden, icraatlarını görmeden bir yorum yapmak doğru değil. Fena olmayan projeleri var. Üstelik İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da tam destek verdi. Hatta bazı projelerini saydı. Dersin projelerden önceden haber olmuş.  İl Başkanı Özgür Çelik konuşmasıyla yine güçlü bir destek verdi. Destekler iyi, umarım Çaykara vaadlerini gerçekleştirir. Yeni dönem şimdiden Utku Caner Çaykara’ya, ekibine ve Avcılar’a hayırlı olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.