banner460
banner128

Çok yakın bir geçmişte seçim sahalarında ‘’ Biz bu millete sevdalıyız ‘’ , ‘’ Biz bu millettin hizmetkarıyız’’ , ‘’ İsanbul sevdamızdır ‘’ bu ve buna benzer sloganlarla yola çıkan AK Parti ; Şimdi bu teorisini pratiğe dönüştürmenin tam da zamanı değil mi ? Özellikle de dul ve yetim maaşı alanlar , Emekliler , Asgari ücretliler ve düşük maaşla geçinenler için.

İcra dosyaları milyonları geçiyorken kredi kart borçluları ve düşük gelirli olan tüm vatandaşlar adına yazıyorum bu köşemi.Gerçekten sevdalı olmak ve milletine hizmetkar olmak demek böylesi günlerde sevdasını , hizmetini pratiğe dönüştürme günü işte bu günlerdir.Malumunuz üzere ülkemiz bir Corona virüsü köprüsünde ve bir çok zorluklarla karşı karşıya özellikle de bu virüs tedbirleri anlamında.

O halde milletin yapması gerken önlem ve fedakarlıklar varken mutlaka Devletin de adım atması gereken reformlar,yardımlar ve vatandaşları rahatlatan önlem ve eylem paketi de olmalı diye düşünüyorum.Örneğin borçluların borç ertelenmesi hatta mümkünse silinmesi ve iyileştirici yani müjde niteliğinde yardımlar ekonomik olarak veya ücret arttırılması olarak burada isim ve deyiş önemli değil önemli olan dar gelirlileri rahatlatacak önemli yardımlar.Yani yapıcı onarıcı ekonomik reformlar rehabilite demek istiyorum.

Zenginler kapitallerine kapital ekleyenler hatta eklemek yetmediği gibi bu ülkede kazanıp yurt dışında yatırım yapanlar var bu gerçeği Dünya alem biliyor.Çok iyi biliyoruz ki bu konuda AK Parti Genel Başkanı Erdoğan da bu konuda yakınıyordu sitem ediyordu.Hatta onlara tv kanallarında seslendiğini de çok iyi biliyoruz.İşte o kapitalistler Corona virüsünden etkilenseler bile hastalık bazında etkilenebilme ihtimalleri var.Oysa işsizler dar gelirliler hem ekonomik zorluklar bakımından hem de virüs açısından etkilenebilirler.O halde hiç olmazsa ücretler ve yapılacak ekonomik yardımlar konusunda kendilerine adam akıllı bir yardım yapılabilse işte o zaman onlarında bağışıklık sistemi antikorları yani immün sistemi rahatlar elbetteki bu durum da ancak maddi iyileştirmelerle olabilecek bir realitedir.

Sosyal psikolojiyi sağlıklı bir hale getirmenin bir yolu da mutlaka ekonomiden geçtiğini herkes biliyor bilmesine de ancak pratiğe dönüştürülebilirse çok şık olacak.Kimseler bu gerçeği korkudan dile getirmiyor olsalar bile sessiz harflerle bu mutlak gerçeği kendi aralarında fazlasıyla ve üzülerek konuşup mırıldanıyorlar.

Unutulmamalı ki mevsim kış ve havalar halen çok soğuk kış kışlığını yapıyor mevsim gereği olarak.Ancak doğalgaz -elektrik ve su faturalarını ödemeyenler demiyorum istedikleri halde ö-de-ye-me-yen-ler var.Üstelik de sayıları hayli kabarık bir kitle ödeyemiyor.Bir de ödeyemedikleri için sular,elektrikleri,doğal gaz sayaçları kapatılanlar var.Peki bu mağdur kitle nasıl ellerini yıkayıp hijyen bir hayat sürebilecekler ki ? Aslında bu içinde bulunan şartları detaylandırırsak çok şey yazmak gerekecek.Ama bu negatifler ve perişanlık gözden kaçmayacak kadar vahim ve ne yazıktır ki bilmeyen farkında olmayan yok.Tüm siyasiler bu gerçeği çok iyi biliyor ve farkındadırlar.Ana muhalefet partisi daha corona yok ken bile defalarca sitem etti.Dile getirdi.Rakamlarla açıklamalar yaptı oranlar verdi.Ancak kimseler ana muhalefeti kale almıyor.Görünen o ki dikkate alınacak gibi de değil.

Rahmetli Sn.Demirel döneminde Devlet adeta babaydı.Ya şimdi de baba mı ? Eğer babaysa babalığını yapmalı değilse olmadığını beyan etmeli etmesine de ama kendine düşen ana görevlerini de mutlaka yapması gerekmez mi ? Bakın sağlık bakanlığı çok takdire şayan bir edayla övüülyor. Seviliyor alkışlanıyor.Diğer Bakanlıklarda makam da oturanların da en az sağlık bakanı kadar çalışmaları ve başarılı olmaları gerekmiyor mu ? Ekonomide,eğitimde,Tarmda vs.

Milete aşık olmak sevdalı olmak İstanbul’u sevmek sadece edebiyatla ve teoride olmamalı bu sevdanın aşkın hizmetin rakamlarla icraatlarla bir de gözle görülür bir bedeli icraatı olmalı diye bekliyorum bekliyoruz hem de hiç zaman kaybına uğramadan uğratmadan.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.