banner460
banner128

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas’ın gündeme getirmesi, haberin durumgazetesi ve KRT’de yer almasının üzerinden daha gün geçmemişti ki;  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  twitter’dan yaptığı paylaşımla yıllardır çözülmeyen Avcılar’ın Tahtakale Mahallesi Planlarının çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

Şaşırmadım desem yalan olur.

-“Bu ne hız böyle!’ dedim.

-“Demek ki planlar hazırmışta imza da bekliyormuş?” diye düşündüm.

*

CHP’li Erdal Nas’ın açıklaması, bu açıklamanın durumgazetesi.com.tr ve KRT’de  "Bir mahallenin planları yıllardır çıkmıyor"  ‘TOKİ bir mahalleye çöktü’ başlıklarıyla yer alması bir şekilde muhtemel ki Bakan Kurum’a ulaştı.

Belki bakanlığın abone oduğu medya takip şirketleri, belki AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı durumu bakanılğa iletti. Ve bakanlık ta Yeşilkent’te İBB’nin yaptığı atağına karşı Tahtakale Planlarını çıkararak yanıt vermiş oldu.

Her ne etkili olduysa, kimin katkısı olduysa  iyi oldu. Her iki mahalle adına da sevindirici bir durum.

Ortaya çıkıyor ki; 

-Hizmet içerikli siyasi rekabette fayda varmış.  Çıkar içerikli siyaset ne kadar zararlı ise toplum yararı amaçlı siyasi rekabet te o kadar faydalı oluyor. 

CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli gece vakti planların onandığının duyurulmasından sonra Twitter’da yaptığı paylaşımla Bakan Murat Kurum’a teşekkür etti.

Yeşilkent ve Tahtakale’de onlarca yıldır plansız bir şekilde oturan insanlarımız adına yetkililere ve emeği geçenlere biz de teşekkür ederiz.

*

Artık Avcılar bir süre İstanbul gündeminin baş köşesinde yer alacaktır. Onlarca yıldır plansız büyüyen Yeşilkent ve Tahtakale’de bundan sonra bir süre sık sık gündeme gelecektir. Planların ayrıntıları merakla bekleniyor. Özellikle Tahtakale Planlarının ayrıntıları konusunda çok acil bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulduğu açık.

AK Parti Avcılar İlçe Teşkilatı, Yeşilkent Planları sonrası gösterdiği gereksiz aciliyeti esas şimdi göstermelidir.

Bekliyoruz efendim.

*

Avcılar CHP İlçe Başkanı Erdal Nas, bilmem ne düşünüyor. Bu hıza en çok şaşıranlardan birİ de olmuştur. Ve mutlaka sevinmiştir.

Nas, “Ben o basın toplantısında Tahtakale’yi gündeme getirmesem, bu açıklama medya da yankılanmasa, acaba Tahtakale’nin imar planı bu kadar hızlı çıkar mıydı’ diye düşünüyor mu bilmem.

Ben düşünüyorum.

Hani derler ya ‘Ağlamayan çocuğa meme vermezler’ diye. Tahtakale'nin sorunu yüksek sesle dillendirilmeseydi  muhtemeldir ki o plan daha çok bekleyebilirdi.

Demek ki neymiş.

Haklıysan konuşmakta her zaman fayda varmış. Ve sükut hiç bir zanan altın olmuyormuş sözün anlamı oldukça.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.