banner460
banner128

Silivri’nin kültürel anlamda en önemli etkinliklerinin başında gelen Yoğurt Festivali bu yıl 61’nci kez gerçekleştiriliyor. Yarım asrı geçen bir gelenek.

*

Silivri Belediyesi de bu etkinliğe her açıdan gereken önemi veriyor. Konserler, sergiler, yarışmalar, yöresel ve el emeği ürünlerin sergilendiği standlar vb. bir çok etkinlik gerçekleştiriliyor.

3 gün sürecek olan festivalin ilk iki günü geride kaldı. Birinci günkü etkinliği izledim.. İkinci günü ise yayınlardan takip ettik. İlk gün Sibel Can sahne aldı, ikinci gün Aleyna Tilki, bugün de Özcan Deniz sahne alacak.

Silivri Belediye bir çok açıdan etkinliğe iyi hazırlanmış. Binlerce kişinin katıldığı etkinliklerle İlçe tam bir şenlik havası yaşıyor diyebiliriz.  Görsel sunumları hazırlayan ekip te iyi çalışmış. Tanıtım videoları güzel hazırlanmış. Kısa, net, insanı yormadan mesajlar verilmiş. 

*

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz eşi Ezgi Yılmaz ile birlikte katıldı kortej yürüyüşüne.. Kaymakam Tolga Togan da kortej yürüyüşündeydi.

Başkan Yılmaz, Ezgi hanım ve Kaymakam bey ayakta izledi Sibel Can programını. Özel protokol koltuklarını göremedik ön sıralarda.  Geçen yılda yoktu hatırladığım kadarıyla. Bir tek basın için masa ayrılmıştı. Muhtemelki bilgisayar ile anında haber geçecekler için yazılarını rahat yazsın diye düşünmüşlerdi. Festival ile ilgili yorumlar yaparken, yanımda oturan Gazeteci Cem Güner’e, “Kibir yok Cem. Ne belediye başkanında ne de kaymakam da kibir yok. Halktan kendilerini soyutlamıyorlar. Bu çok güzel ” Yorumunu yaptım. Güner de yorumumu ‘Yok abi kibir yok.” Diyerek onayladı. Hem kibir yok, halka yakın, hem de çalışkan bir belediye başkanı.  Silivri için şanstır.

*

Yoğurt Festivali’nin sahne sanatçıları ülke düzeyinde isim yapmış tanınmış sanatçılar evet. Sibel Can, Aleyna Tilki, Özcan Deniz. Üçü de kendi alanlarında iyi isimler ama  üçü de aynı türmüzik yapıyor.  Sibel Can ve Aleyna Tilki şarkılarından öte şovlarıyla dikkat çeken isimler. Bir hafta önce gerçekleşen Börek Festivali’nde de Rafet El Roman sahne almıştı. O da aynı tür müzik yapıyor.

Demek istiyorum ki, buralarda galiba Türk Halk Müziği sevilmiyor olmalı ki belediyemizin tercihi bu yönde olmuş. Yoğurt Festivali aynı zamanda bir kültür festivali olduğuna göre, Silivri’nin en önemli kültür sanat etkinilğinin sahne bölümünü pop müziğine hapsetmek, Türk Halk Müziği açısından eksiklik değil midir? Bir günde ünlü bir halk müziği sanatçısına ayrılsa daha iyi olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyor insan.  Sahne sanatçısı seçimiyle gençliğe ve halka rol model de sunuyorsunuz. Üç gün aynı tür rol model sunmak çok doğru mudur?

*

Dikkatimi çeken bir nokta güvenlik ekipleriydi. Sahneye doğru ilerlerken ilk zabıtalarla karşılaştık. Sonra özel güvenlikçiler, daha sonra polis memurları. Oturduk yerimize biraz sonra bekçiler kıyafetleriyle bir iki tur yaptılar onümüzde. Sonra Jandarma gördüm. Rengarenk yani. Ee body guardlar da eksik değildi tabi. Gözlerim Sahil Güvenlikçileri aramadı değil.  Festivalin renkliliğine güvenlik ekipleri de uyum sağlamış ama biraz fazla olmuş gibi geldi bana.

*

Eğlenmek, zamanı yaşamak, anın keyfini çıkarmak gerekiyor. 

Her gece gelen zamlarla, maaşlara yapılmış adaletsiz artışlarla büyük bir kesim ekonomik olarak bir cendereye sokulmuşken hiç değilse böylesi ortak kültürel etkinliklerle bu sıkıntıları bir nebze unutmak ta önemli.

İyi eğlenceler Silivri.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.