banner460
banner128

İstanbul 3. Bölge için adaylar ve seçime ilişkin değerlendirmemizde sıra bugün Yeşil Sol Parti ve İşçi Partisi’nde.

2018 seçimlerinde; Yeşil Sol Parti, HDP olarak seçime girdiği İstanbul 3. Bölgede 35 vekilden 5 tanesini almış.  Zeynel Özen, Dilşat Canbaz Kaya, Hakkı Saruhan Oluç, Ali Kenanoğlu, Züleyha Gülüm de milletvekili olarak parlamentoya giden isimler olmuşlar.

2023’te liste tamamen değişmiş. Beş Milletvekilinin beşi de üçüncü bölgede yer almıyor. Yeni isimler var.

Birinci sırada; partinin eş sözcüsü, HADEP eski Bakırköy İlçe Başkanı ve eski il yöneticisi Çiğdem Kılıçgün Uçar var. Uçar bölgeyi bilen bir isim. İkinci sırada EMEP kontenjanından parti kurucusu İskender Bayhan yer alıyor. 3.sırada Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Çiçek Otlu yer alıyor. 4. Sırada Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat bulunuyor.  5. Sırada ise Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Cemil Güngören yer alıyor. 6. Sırada bir sanatçı var:  Kurtlar Vadisi dizisinde de rol alan Kerem Fırtına.  Yeşil Sol Parti tam bir sol koalisyon olmuş. Bölge açısından çok iyi tanınan Celal Fırat’ın da listede yer alması önemli. Muhtemelen 36 vekillikten beş milletvekilliğini yine çıkarırlar, Kerem Fırtına’yı da TBMM’ye göndermek hedefleri içindedir mutlaka. Başarırlar mı? Beş rahat ama altı zor.

TİP Genel Başkanı Baş 3. Bölgeden aday

TİP’e gelince nasıl başlamalı bilmem.  Bu seçimde tanınmış isimleri listesine katmasıyla dikkat çeken Türkiye İşçi Partisi’nin ne yapabileceği merak ediliyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş  3. Bölgeden liste başı oldu. 2. Sırada gözaltında öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe Türkmen, 3. Sırada ise Usta bir gazeteci Umur Talu yer alıyor. İşçi Partisi ne yapacak? Biz de onu merak ediyoruz. İlk başlarda son günlere göre durumları daha iyi gibiydi. Özellikle CHP’nin 11. Sıraya Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, 12. Sıraya da Silivri Değirmenköy’den Doruk Bulut’u koyması, CHP'den  kaçabilecek oyların önüne bir set oluşturmuş durumda.Bu İşçi Partisi açısından bir dezavantaj oluşturmaya başladı. İkincisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, uğradığı saldırılar seçmeni CHP çevresinde kenetlenmeye itiyor. Bu da İşçi Partisi adına ikinci olumsuzluk olmaya başladı. Şimdilik durum böyle gözüküyor. 

15 Mayıs sabahında Türkiye yeni bir sabaha uyanacak. Türkiye yanında İstanbul 3. Bölgede 36 vekilliğin nasıl paylaşılacağını hep beraber göreceğiz. Ama bir çok şeyin değişeceği açık. Ne, ne kadar değişecek?  Demokratik bir ortamda, hoşgörü içinde bir yarış diliyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.